Adevarul despre mezeluri. Nutritionist: Bucurati-va de existenta lor

Adevarul despre mezeluri. Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic, nutritionist,  a oferit informatii nebanuite despre mezeluri crud-uscate.

„Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne”, scrie Mihaela Bilic.

Dacă tot am vorbit ieri de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne.

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere.

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit. 

În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios.

Adevarul dezpre mezeluri: Care este portia corecta!

Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete.

Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului. Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară.

Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul. Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet,

a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

7 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

8 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

9 ore ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

10 ore ago

Spor de 100% pentru anumiți angajați! Cine primește banii

În România, există angajați care beneficiază de un spor salarial de 100%. Acest beneficiu este…

11 ore ago

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a…

12 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.