Info Actual

Info Actual > Diverse > Adevarul despre paine. Nutritionist celebru: “Concluzia e simpla! Atentie mare la…”
Diverse

Adevarul despre paine. Nutritionist celebru: “Concluzia e simpla! Atentie mare la…”

Adevarul despre paine. Nutritionist celebru:

Adevarul despre paine. Mihaela Bilic, nutritionist celebru, a atentionat ca painea neagra ingrasa la fel ca si painea alba, ba chiar mai tare.

„Sunt foarte multe persoane care trăiesc cu impresia că pâinea neagră este prietena siluetei. Pâinea albă este acuzată de toate relele, iar cea neagră pusă pe un piedestal, uitând un lucru esențial: că e vorba tot de pâine, adică un aliment de bază, ce trebuie să facă parte din dieta zilnică”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Ce are diferit pâinea neagră? O făină mai puțin rafinată, care conține nu doar miezul bobului de grâu, ci și o parte din înveliș (tărâțe). Miezul bobului înseamnă proteine (gluten) și amidon (glucide lente), iar tărâțele înseamnă fibre, minerale și vitamine. Din păcate, mineralele și vitaminele din cereale nu pot fi utilizate decât în procent de 10%. Cât despre calorii, 100 g pâine au în medie 240cal, indiferent de culoare.

Adevarul despre paine. Nutritionist celebru: “Concluzia e simpla! Atentie mare la…”

Pâinea neagră este de obicei mai densă și mai grea, deci 100g pâine neagră ocupă un volum mai mic și pare mai puțină decât 100g pâine albă. O chiflă albă și pufoasă are 25g, în timp ce o chiflă Graham are 35g, deși amândouă arată la fel ca dimensiune.

Concluzia e simplă: pâinea neagră are câteva grame de fibre în plus, dar și o densitate calorică mai mare. Atenție mare la cantitate, dacă nu vreți să vă îngrășați”, a atenționat nutriționistul.