Lifestyle

Adevarul despre SOIA. Specialistii atentioneaza: Contine o substanta periculoasa!

Adevarul despre SOIA. Specialistii atentioneaza ca, atunci cand au in compozitie prea multe E-uri, produsele din soia devin periculoase. Soia este un aliment foarte sanatos atunci cand este preparat corect!

Blamata pe vremea comunismului, soia este de fapt unul dintre alimentele recomandate de specialistii in nutritie in perioadele de post si nu numai. Soia contine o cantitate dubla de proteine fata de carne. Tocmai din acest motiv, consumul de soia ar trebui sa fie limitat la cateva linguri pe zi. „Proteinele, in comparatie cu grasimile, nu se depoziteaza sub piele. Surplusul de proteine se metabolizeaza la nivelul rinichilor”, afirma medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu.

Expertii ne atrag atentia ca putem consuma fara niciun risc atat soia nemodificata, cat si modificata genetic. „Prelucrata corect, soia este intr-adevar un aliment-medicament”, apreciaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Contine o substanta periculoasa

Una dintre cele mai complete leguminoase, foarte asemanatoare cu fasolea, soia are o serie de principii nutritive bune, dar numai dupa prelucrare.

Soia cruda (sub forma de boabe) are in compozitie substante daunatoare sanatatii care nu se anihileaza decat dupa prepararea corespunzatoare.

Adevarul despre SOIA. „Contine o substanta periculoasa pentru rinichi si ficat sau zaharuri flatulente care ne baloneaza si ne dau gaze (ca fasolea)”, precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Soia cruda contine antienzime care nu pot fi digerate in organismul nostru. „Cruda, ea nu poate fi digerata. Prin prelucrare, antienzimele se distrug, soia putand fi asimilata”, adauga endocrinologul Virgiliu Stroescu.

Procesul de prelucrare corect presupune fierbere si fermentare. Cum firmele specializate cunosc cel mai bine tehnica de prelucrare, profesorul Mencinicopschi recomanda mai degraba soia semipreparata din comert decat soia boabe pe care am putea-o prepara noi acasa.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

13 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

15 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

17 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

o zi ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

o zi ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

o zi ago

Parteneri

This website uses cookies.