Categories: Lifestyle

Adevărul despre VITAMINE. Pot ajuta la prevenirea atacurilor de cord?!

Adevărul despre VITAMINE. Pot ajuta la prevenirea atacurilor de cord?! Nu este încă clar dacă administrarea de vitamine vă poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă sau de a avea un infarct.

Cu toate acestea, se știe că nici o vitamină nu poate preveni dezvoltarea bolilor de inimă dacă nu vă controlați ceilalți factori de risc, cum ar fi dieta slabă, fumatul, colesterolul ridicat și diabetul.

Unele studii au sugerat că anumite vitamine, precum vitaminele C și E, pot reduce riscul bolilor de inimă, dar cele mai mari studii clinice nu au arătat niciun beneficiu. American Heart Association nu recomandă administrarea oricăreia dintre aceste vitamine ca modalitate de prevenire a bolilor de inimă.

Există unele dovezi ale unei legături între nivelurile scăzute de vitamina D din sânge și bolile de inimă. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor au arătat că administrarea vitaminei D cu sau fără calciu nu reduce riscul bolilor de inimă sau al complicațiilor sale. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări cu privire la nivelul dumneavoastră de vitamina D.

Persoanele sănătoase nu trebuie să ia vitamine zilnic

În cea mai mare parte, persoanele care sunt în general sănătoase și care iau o dietă hrănitoare nu trebuie să ia vitamine zilnic. Dacă sunteți îngrijorat de nutriția dvs., întrebați-vă medicul dacă luarea unei vitamine în fiecare zi ar putea fi o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Sau, mai bine, adăugați alimente bogate în nutrienți – precum legume, fructe, nuci, uleiuri sănătoase, cereale integrale și cel puțin două porții de pește pe săptămână – pentru a vă proteja inima. Limitați aportul de sare, grăsimi trans și grăsimi saturate, transmite MayoClinic.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

2 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

4 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

6 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

8 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

10 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

12 ore ago

This website uses cookies.