Lifestyle

Adoptarea unui câine pe lângă cel pe care îl ai deja poate fi o problemă. Ce trebuie să știi

Adoptarea unui câine pe lângă cel pe care îl ai deja poate fi o problemă. Ce trebuie să știi

Sunt destui iubitori de câini care vor să mai adopte unul, pe lângă cel pe care îl au deja, scrie acasă.ro.
Dar, adoptarea unui al doilea caine se poate dovedi o sarcina mai dificila decat te asteptai. Este important ca cele doua animale să se accepte reciproc, ca primul caine venit in casa sa nu se simta lipsit de privilegiile sale și ca noul sosit să-si găsească locul în familie. Venirea unui al doilea câine poate perturba echilibrul în locuință. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a adopta un al doilea caine.
Pentru început, este necesar sa știi dacă primul câine îl va accepta ușor pe noul venit. In principiu, primul caine trebuie să fie cât mai sociabil, altfel riști să fii nevoit să gestionezi conflictele care pot apărea. Dacă câinele pe care il ai deja nu are un comportament adecvat, este recomandat să apelezi la un dresor inainte de a aduce in casa încă unul. Este important ca animalul să înțeleagă conceptul de a împărți, cum ar fi jucariile, mâncarea și locul de dormit. Orientează-te  spre o rasă de câine compatibilă cu cel pe careîl ai deja, mai ales în ceea ce priveste mărimea. Specialiștii spun că, dacă ai un mascul, este bine să adopti o femelă, sau invers. Doi câini sterilizati de sex diferit se vor intelege, în general, mai bine decat doi de același sex. Masculii deseori tind sa fie mai dominanți și mai agresivi unul față de celălalt. O Adoptarea a doi pui poate sa fie o situație ideală, pentru că le permite să dezvolte o legătura frumoasă în timp. Ierarhia este foarte importantă in cazul câinilor, de aceea un câțeluș îl va accepta pe câinele mai în vârsta ca superior, iar adultul, pe cel mic drept un pui care trebuie sa fie învățat.

Adoptarea încă a unui câine poate să implice reamenajarea locuinței

Un aspect important este legat de hrana și ingrijirea medicală preventiva. Cere sfatul veterinarului in ceea ce priveste tipul și cantitatea de hrană potrivite pentru noul câine, vaccinuri și eventual sterilizare. În cazul în care al doilea câine este mai in vârstă, informeaza-te cu privire la îngrijirea specifică. Permite noului câine să cunoască  liniștit noua casă, să o descopere cu calm și să se acomodeze. În acest sens, este recomandat ca animalul pe care il ai deja să nu fie prezent la prima vizita.

Pentru a gazdui noul animal, va trebui sa regândesti aspectul casei și să ai tot ceea ce este necesar în două exemplare. Fiecare are nevoie de spațiul și lucrurile sale. Cei doi câini nu trebuie sa fie forțați să împartă lucruri, mai ales in prima perioadă de conviețuire.

Este întotdeauna de preferat ca prima întâlnire să se desfășoare într-un loc neutru, pentru a minimaliza posibilele conflicte. Ideal este să le faci cunoștință patrupedelor în timpul unei plimbari, atunci când ele sunt detașate și relaxate. În ceea ce privește atitudinea ta, este important sa fii cat mai calm si să îi lași să comunice liber. Daca sunt câteva mârâieli, nu este o tragedie, lasă-i să facă acest lucru. Cei doi câini trebuie să găsească un echilibru pentru a conviețui. Dacă sunt în pericol să se atace, este necesar să apelezi la un dresor, pentru stabili ceea ce se poate face pentru a ajunge la un consens.

Treptat, viata împreună se va organiza și fiecare își va gasi locul. Este necesar sa creezi o legatură afectivă și cu al doilea câine. Este recomandat, de asemenea, sâ te strâduiești să petreci timpă separat cu câinii, dar și să le oferi activitați în grup, pentru a interactiona unul cu celălalt.