Categories: Lifestyle

Ai greșit toată viața! Cum se sparge corect un OU. Ăsta-i trucul gospodinelor adevărate

Ai greșit toată viața! Cum se sparge corect un OU. A ști să gătești nu înseamnă doar să pregătești rețete gustoase, ci trebuie să știi și cel mai bun mod de a utiliza alimente.

Pare a fi o nebunie, dar tăierea, decojirea sau crăparea corectă a ingredientelor vă va economisi timp și asta se va vedea în rezultatul final. Și da, unul dintre lucrurile pe care ar trebui să știi să le faci bine este să spargi ouăle.

În teorie, bucățile de coajă nu ar trebui să cadă niciodată atunci când le adăugați la un preparat și asta are mult de-a face cu modul în care le spargeți. O greșeală obișnuită este să lovești oul pe marginea recipientului unde îl amestecăm sau în tigaie. Acest lucru este greșit din diferite motive, pe care le explicăm mai jos.

Primul este că, dacă coaja acestui aliment intră în contact cu recipientul în care amestecăm restul ingredientelor, acesta poate fi contaminat cu microorganisme prezente la exteriorul alimentelor, cum ar fi salmonella. Intoxicarea cu această bacterie nu este deloc plăcută, deoarece simptomele sale includ diaree, vărsături și chiar febră.

Al doilea motiv este că, spărgându-l astfel, este mai mult decât probabil ca bucăți de coajă să cadă în preparatul pe care îl gătiți. Acest lucru se întâmplă deoarece atunci când oul este crăpat în acest fel, membrana subțire dintre coajă și albuș este deteriorată, iar ruptura se face în interior. Din acest motiv, este mai ușor să cadă bucăți mici, care sunt apoi greu de îndepărtat din gălbenuș fără a-l distruge.

Pentru a evita acest rezultat nedorit, nu loviți oul pe marginea castronului sau a cratiței și loviți marmura (nu în colț, ci plat). Puteți face acest lucru pe orice suprafață plană, de la masă până la scândură.

Ai greșit toată viața! Cum se sparge corect un OU.  Apoi trebuie doar să apăsați cu degetele pe partea crăpată și veți vedea cum gălbenușul cade fără efort și ce este mai important, fără urmă de bucăți din coajă. Dacă mai aveți îndoieli, puteți arunca o privire la acest videoclip de la America’s Test Kitchen.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

19 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

21 de ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

23 de ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

o zi ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

o zi ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

o zi ago

Parteneri

This website uses cookies.