Lifestyle

Ajutor nesperat pentru bolnavii de CANCER. Anunțul venit de la un MEDIC ONCOLOG este absolut fabulos

Ajutor nesperat pentru bolnavii de CANCER. Anunțul venit de la un MEDIC ONCOLOG este absolut fabulos

Ajutor nesperat pentru bolnavii de CANCER. Anunțul venit de la un MEDIC ONCOLOG este absolut fabulos

Un grup de medici şi informaticieni au creat un program digital naţional, extrem de util în organizarea tratamentelor administrate pacienţilor cu cancer.

Ajutor nesperat pentru bolnavii de CANCER

Este vorba de o platformă digitală care permite o mai bună coordonare, stocarea de informații și accesul rapid al tuturor medicilor către o bază de date despre pacienţii cu diferite forme de cancer şi tratamentele pe care le urmează. Proiectul a fost inițiat având în vedere că încă mai există medici care mai folosesc bazele de date clasice, potrivit RRA.

Programul va fi pus la dispoziţia tuturor spitalelor specializate în tratarea pacienţilor cu diferite forme de cancer.

„Pe partea de oncologie, împreună cu nişte informaticieni de foarte bună calitate, suntem într-o fază avansată în a crea o platformă. Noi le-o oferim specialiștilor, pentru a putea fi unealtă bună în tratament, mă refeream nivel național ne dorim r fi oferită tuturor spitalelor care au profil oncologic, se referă la un program de prescriere citostatice, cu o bază de date actualizată.”, a declarat celebrul medic.

Platforma va permite inclusiv formarea de comisii terapeutice online?

Alexandru Iliescu spune că se dorește facilitatea crearea de comisii terapeutice online, indiferent de localizare și specializări, și sper ca în cel mai scurt timp să avem o versiune care va fi disponibilă

„Dorim să facilităm crearea de comisii terapeutice online, indiferent de localizare și specializări, și sper ca în cel mai scurt timp să avem o versiune care va fi disponibilă. Aceste programe prin care noi prescriem citostaticele și calculăm dozele, pe lângă faptul că sunt greu de găsit, costă foarte mulți bani, dar sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care un medic oncolog le poate avea în a fi cât mai precis și a evita eroare umană. Mulţi colegi din ţară încă folosesc un sistem manual, să zic așa, pe hârtie, ceea ce nu prea mi se pare o chestie de secolul în care suntem.”, a conchis medicul.