Info Actual

Info Actual > Politică > Alertă la Cernobîl! Pădurea de lângă fosta centrală nucleară arde de 10 zile
Politică

Alertă la Cernobîl! Pădurea de lângă fosta centrală nucleară arde de 10 zile

Alertă la Cernobîl! Pădurea de lângă fosta centrală nucleară arde de 10 zile. Chiar dacă au folosit aproape 400 de tone de apă, incendiul de pădure din Zona de Excluziune Cernobîl nu a fost stins. În zonă au fost trimiși mai mulţi pompieri şi militari, conform unor clipuri postate pe reţelele de socializare, preluate de defence-blog.com.

Forţele ucrainene au folosit în lupta cu flăcările trei aeronave An-32P, trei elicoptere, 88 de vehicule şi 366 de oameni, conform agenţiei Tass.

240Pădurea de lângă fosta centrală nucleară arde de 10 zile, din 4 aprilie, fumul şi cenuşa făcând să crească nivelul radiaţiilor din zonă, fiind periculoase pentru oameni, au declarat reprezentanţii serviciului de urgenţă din Ucraina. Incendiul se află în zona de excluziune ce înconjoară pe o rază de 30 de kilometri centrala avariată din Cernobîl, unde în 1986 a avut loc cel mai grav accident nuclear din istorie.

Chiar dacă vântul ar putea să transporte cenuşă şi fum radioactive, autorităţile ucrainene au spus că în acest moment nu este niciun motiv de îngrijorare pentru populaţia din regiunea Kievului, unde nivelul de radiaţie este stabil, fiind situat în limitele admise.

Conform autorităţilor ucrainene, a fost reţinut un bărbat de 27 de ani, fiind suspect că ar fi pornit intenţionat incendiul.