Social

Alertă medicală. Măștile faciale se întorc în Marea Britanie, iar șefii din sănătate dau sfaturi bolnavilor

Alertă medicală. Măștile faciale se întorc în Marea Britanie, iar șefii din sănătate dau sfaturi bolnavilor
Infoactual/arhiva

Numărul îmbălnăvirilor este în continuă creștere. Cazuri de gripă, viroze respiratorii și virusul covid-19 dau bătăi de cap medicilor, în timp ce spitale se aglomerează cu noi pacienți. Alerta medicală a fost declanșată în Marea Britanie unde prima măsură recomandată este purtarea măștii de protecție. Ce alte sfaturi dau medicii, în cele ce urmează.

Alertă medicală. Măștile faciale se întorc în Marea Britanie, iar șefii din sănătate le dau sfaturi bolnavilor

Șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie le-au spus bolnavilor să „se acopere sau să stea acasă„, în contextul în care sistemul de sănătate britanic (NHS) se află sub o presiune tot mai mare.

Agenția britanică de securitate sanitară (UIKHSA) a declarat marți, 3 ianuarie 2023, că există o nevoie disperată de a minimiza răspândirea gripei, virozelor respiratorii, a covid-19 și a scarlatinei.

Vorbind în numele organizației, profesorul Susan Hopkins, consilier medical șef, a făcut apel la adulți să „încerce să rămână acasă atunci când nu se simt bine”, adăugând că cei care trebuie să iasă ar trebui „să poarte o acoperire a feței”.

Îndemnându-i pe părinți să rămână acasă atunci când nu se simt bine, ea a spus că este important, de asemenea, să vă țineți copiii acasă în cazul în care aceștia au temperatură ridicată sau prezintă oricare dintre simptome.

Specialistul în sănătate Susan Hopkins a ținut să sublineze:

„Este important să reducem cât mai mult posibil răspândirea infecției în școli și în alte instituții de educație și îngrijire a copiilor. Dacă un copil al dumneavoastră nu se simte bine și are febră, ar trebui să rămână acasă la școală sau la grădiniță până când se simte mai bine și febra a dispărut.”

Specialistul britanic a încurajat oamenii să se vaccineze spunând:

„Vaccinarea împotriva gripei este încă disponibilă pentru toate grupurile eligibile și reprezintă cea mai bună protecție împotriva virusului. Am observat o bună absorbție a vaccinării la grupele de vârstă mai înaintată, dar vaccinarea în rândul copiilor mici rămâne scăzută. Gripa poate fi foarte neplăcută și, în unele cazuri, poate duce la boli mai grave. Vaccinarea copilului dumneavoastră îl protejează pe el și pe ceilalți cu care intră în contact și încă nu este prea târziu.”

Sfatul vine după o săptămână în care mai multe instituți medicale au declarat incidente critice, iar un medic de top a avertizat că până la 500 de persoane ar putea muri săptămânal din cauza întârzierilor în sistemul medical NHS.

Dr. Adrian Boyle, președintele Colegiului Regal de Medicină de Urgență, în  același context, a declarat:

„Am început luna decembrie cu cea mai proastă performanță din istorie în raport cu obiectivul nostru și cu cel mai ridicat nivel de ocupare a spitalului. Nu cunoaștem cifrele privind timpul de așteptare, deoarece acestea nu sunt publicate decât peste câteva săptămâni – aș fi uimit dacă nu ar fi cele mai proaste pe care le-am văzut vreodată. Credem că în fiecare săptămână mor între 300 și 500 de persoane din cauza întârzierilor și a problemelor legate de asistența medicală de urgență și de urgență.”

Reprezentanții sistemului de sănătate din UK au cerut oamenilor să adopte o abordare responsabilă și să „se acopere” sau să „stea acasă” dacă nu se simt bine.