Lifestyle

Alexandru Cumpănașu, urmărit penal în scandalul „proful online”. Acuzațiile sunt foarte grave

Alexandru Cumpănașu, urmărit penal în scandalul „proful online”. Acuzațiile sunt foarte grave

Aproape 500.000 de copii şi tineri află de pe TikTok, de la „proful online”, cum ar trebui să se comporte la orele care se desfăşoară de luni bune pe internet.

Acesta este motivul pentru care Alexandru Cumpănașu sau „proful online” este pus în urmărire penală de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 din Capitală.

Potrivit procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 s-a început urmărirea penală in rem, în cazul postărilor făcute de Alexandru Cumpănașu, pe rețeaua TikTok. Anchetatorii se referă la art. 369, care se referă la incitare la ură și discriminare.

Menționăm, că în timp ce părinţii sunt şocaţi de conţinutul extrem de dur la care au acces copiii lor, postările de pe TikTok, de multe ori pe ritmuri de manele, au ajuns subiect de discuţie în cancelarii.

Ce spun autoritățile

„Comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București. – începerea urmăririi penale in rem pentru incitare la ură sau discriminare.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.

În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, anunță Ministerul Public.