Info Actual

Info Actual > Social > Alexandru Rafila, avertizează: ”Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman”
Social

Alexandru Rafila, avertizează: ”Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman”

Alexandru Rafila, avertizează: ”Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a atenționat populația cu privire la un produs antiparazitar de tip unguent folosit la animale dar care a început să fie căutat de români în farmacii după ce pe internet a apărut informaţia că ar ajuta la prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, mai exact la Ivermectină.

Alexandru Rafila a mărturisit că, deși anumite substanţe şi medicamente trebuie aprobate de către instituţii abilitate de control, atât la nivel european, cât şi pe plan naţional, chiar dacă pot exista studii independente făcute pe acestea.

„Avem niste agentii, in SUA exista FDA, care reglementeaza medicamentele de uz uman din punct de vedere al eficacitatii si din punct de vedere al sigurantei. Pot exista studii publicate in reviste, dar acestea trebuie sa fie certificate de un organism de reglementare care isi asuma responsabilitatea in momentul in care aproba utilizarea la om in primul rand si apoi pentru o anumita boala.

Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman . Chestiunea asta pe mine ma face nu sa ma indoiesc de eficacitatea ei, ci sa fiu retinut in a recomanda asa ceva. Daca oamenii incearca sa ia produsul este total gresit, noi trebuie sa vedem cu ce consecinte prevenim infectia.

Una e sa iau doua zile Ivermectina, alta e sa iau in fiecare zi. Substantele antiparazitare sunt toxice, cei care iau o perioada indelungata Ivermectina ca sa nu se infecteze cu coronavirus s-ar putea sa aiba probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila la Antena3.

Alexandru Rafila, despre vaccinare

Medicul Alexandru Rafila a precizat că peste 60% din populația tării ar trebui să se imunizeze în cel mai scurt timp, pentru a putea combate virusul.

„Şi nu ne referim neapărat la persoane cu boli cronice, ne referim şi la persoane care nu se încadrează în categoriile prioritare, deci restul de 5-6 milioane de persoane, care nu sunt prioritare. Noi avem peste 6 milioane de „prioritari”, cei din categoria a treia sunt mai puţini deja decât cei de categoria a doua şi depinde foarte mult aderenţa la vaccinare de informaţiile pe care le pot accesa şi atenţie, nu numai pe internet.

Mediul rural şi în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare şi se adresează autorităţilor locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie şi ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare şi de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a punctat Alexandru Rafila, potrivit RomâniaTV.