Categories: Social

Alexandru Rafila, despre noua tulpină de COVID-19: „Este mai contagioasă”

Alexandru Rafila, despre noua tulpină. Noua tulpină de COVID-19, B.1.1.7, din Marea Britanie a fost confirmată şi în România la o tânăra de 27 de ani din județul Giurgiu. Informația a fost confirmată oficial de către autoritățile din România.

Are mutații care o identifică ca fiind tulpina ce a dus la multe îmbolnăviri

„Are mutații care o identifică ca fiind tulpina ce a dus la multe îmbolnăviri semnalate în sudul Marii Britanii. De fapt, tulpina se numește o variantă de corona, nu este un alt subtip de virus, diferențele sunt relativ foarte mici. Boala, din ceea ce știm până acum, nu este gravă, deci această nouă variantă nu dă forme mult mai grave, dar este mult mai contagioasă, se răspândește mult mai repede”, a declarat șeful laboratorului de Genetică de la Institutul Matei Balș, Dan Oțelea, pentru gândul.

Legat de noua tulpină de COVID-19, profesorul Alexadru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat în exclusivitate în cadrul emisiunii ” Subiectiv” de la Antena 3, ce efecte are noua tulpină.

„Este mai contagioasă. În această tulpină creşte practic indicele acela de de reproducere cu circa 0,5, adică să spunem se reducer transmiterea într-o ţară sub unu 0,8 sau 0,9 trebuie să mai adunăm încă 0,5 deci se depăşeste cifra 1 care înseamnă o creştere susţinută a numărului de cazuri.

Transmisibilitatea este mai mare

Practic, din cauza asta este îngrijoararea pentru că transmisibilitatea este mai mare. Studiile au arătat că între 40 si 70% este mai transmisibilă decât tulpina clasică a noului coronavirus. Acest lucru îngrijorează pentru că se poate ajunge într-o situaţie în care din nou sistemele de sănătate să fie depăşite şi practic am putea să ducă la impunerea unor măsuri foarte dure şi vedeţi că acest lucru s-a şi întâmplat în Marea Britanie”, a spus Rafila la Antena 3.

Se vor lua măsuri la fel de drastice din pricina acestui nou virus? Rafila spune că „nu s-a constatat o patogenitate sporită, un risc mai mare de forme complicate sau un risc mai mare de deces la persoanele care au avut acesată boală”.

„Eu sper să nu avem aşa o mare problemă. Personal mă aşteptam să circule şi probabil circulă de ceva timp şi în România, pentru că ea a fost deja identificata în peste 40 de ţări, în afara Mariii Britanii, ori noi nu suntem aşa într-un glob de cleştar în care lucrurile să se întâmple cu totul diferit. Singurul lucru care se întâmplă diferit în România faţă de restul UE este menţinerea şcolilor închise dar în rest avem o situaţie asemănătoare. Nu s-a constatat o patogenitate sporită, un risc mai mare de forme complicate sau un risc mai mare de deces la persoanele care au avut acesată boală”, a mai spus Rafila.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

7 ore ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

8 ore ago

Prețul energiei în România, de aproape trei ori mai mare decât în Germania! Am întrecut și Ungaria

România, deși produce cantități semnificative de energie electrică, se confruntă cu unele dintre cele mai…

9 ore ago

Florin Barbu își propune reglementarea adaosului comercial. Susținerea produselor românești

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat mai multe inițiative legislative pentru reglementarea adaosului comercial, cu…

10 ore ago

Cardurile bancare vor mai putea fi utilizate doar până în iulie! Ce trebuie să facă clienții

Banca Raiffeisen va efectua o tranziție de la cardurile Mastercard la cele Visa. Măsura este…

11 ore ago

Se încarcă cardurile de energie! Până când sunt disponibili banii

Se va acorda asistență persoanelor vulnerabile pentru a compensa costurile energetice, finanțată parțial din surse…

12 ore ago

This website uses cookies.