Social

Alexandru Rafila: Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor

Alexandru Rafila: Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, susține că sunt puțin credibile în această perioadă cifrele raportate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19, bazate pe testări.

Alexandru Rafila, deputat PSD, este de părere că după weekend-ul de Paște numărul de cazuri raportate va crește.

„Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creștere tranzitorie, nu cred că va fi o creștere de lungă durată, e normal să fie așa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacțiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puțin credibile, în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, la RFI, potrivit Mediafax.

Rafila are dubii cu privire la păstrarea ritmului de vaccinare

Reprezentantul OMS are dubii cu privire la păstrarea ritmului actual de vaccinare în perioada următoare.

„Eu nu cred că este în grafic sau mă rog, este în grafic în acest moment, dar rămâne de văzut dacă în următoarea lună această cadență se va păstra, pentru că în acest moment există o disponibilitate mult mai mare de vaccin decât de doritori și faptul că se încearcă diverse soluții, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din mașină sau maratonul de vaccinare care a fost la Timișoara sau se va desfășura și în alte mari orașe, sigur că sunt soluții care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente”.

Imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august

Deputatul PSD susține că imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august, ci mai degrabă în octombrie.

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă și țintită pentru diversele categorii de populație, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această țintă de 10,4 milioane. Oricum, la sfârșitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp așa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeți că ritmul nu depășește în general 80.000. Așa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus social-democratul, potrivit Antena 3.