Lifestyle

Alimente pentru o piele sănătoasă și un păr strălucitor! Veți observa rezultate spectaculoase

Alimente pentru o piele sănătoasă și un păr strălucitor! Veți observa rezultate spectaculoase

Alimente pentru o piele sănătoasă și un păr strălucitor! Veți observa rezultate spectaculoase. Aflați despre proprietățile și beneficiile acestor 6 alimente care vă vor ajuta să aveți pielea și părul sănătos în mod natural.

Știați că dieta are un impact direct asupra sănătății pielii și a părului? O dietă echilibrată, cu o varietate de substanțe nutritive, va face pielea să arate mai strălucitoare, iar părul dvs. va străluci în mod natural.

Există alimente ale căror proprietăți ajută la combaterea condițiilor precum acneea, căderea părului, precum și uscarea și îmbătrânirea prematură.

Incorporează-le în mesele tale în fiecare zi pentru a te bucura de beneficiile lor, ceea ce va avea consecințe pozitive asupra sănătății tale. Veți observa că pielea și părul sunt mai sănătoase.

CARTOF DULCE

Cartofii dulci sunt bogați în betacaroten, un puternic antioxidant. Corpul o transformă în vitamina A, un nutrient ideal pentru părul uscat și plictisitor. În plus, stimulează producția de sebum, care împiedică uscarea părului. În piele, favorizează producția de melanină și beta-carotenul ajută la filtrarea razelor UV și asigură o pigmentare aurie.

BANANĂ

Banana este un aliment excelent pentru combaterea acneei și a mătreții. Stimulează producția de colagen și oferă umezeală pielii. Este bogat în potasiu, vitamine și uleiuri naturale. Conține vitamina E, care oferă moale și elasticitate părului, ajutând la evitarea vârfurilor despicate.

AVOCADO

Avocado este o sursă de grăsimi sănătoase și vitamina E, care ajută la stimularea creșterii părului. Antioxidanții săi contribuie la combaterea stresului oxidativ și la neutralizarea radicalilor liberi.

Conține acizi grași esențiali, a căror deficiență este asociată cu căderea părului. Puteți include avocado atât în ​​preparatele dvs., cât și în măștile de casă.

SPANAC

La fel ca alte legume cu frunze verzi, spanacul conține numeroși nutrienți, cum ar fi acidul folic și vitaminele A și C și E. Acesta din urmă îl face un aliat atunci când vine vorba de combaterea cosurilor și acneei.

Conținutul său de fier ajută la prevenirea căderii părului. Consumul de spanac ajută frecvent la îmbunătățirea sănătății pielii, a scalpului și a părului.

OVAZ

Ovăzul este bogat în proteine ​​și minerale precum potasiu, calciu și magneziu. Este considerat un hidratant natural și are proprietăți calmante și antiinflamatoare, ideale pentru piele și scalp.

Conținutul său de vitamine B și E previne căderea părului și încurajează creșterea acestuia. Este un ingredient utilizat pe scară largă în șampoane și creme.

APĂ

Pentru a vă menține pielea și părul hidratate și sănătoase, este important să beți multă apă: OMS recomandă între 1,5 și 2 litri de apă pe zi. Hidratarea previne apariția liniilor de expresie pe piele și pe scalp să se usuce. În plus, va adăuga strălucire și părului tău.