Lifestyle

Antibioticul natural, aliatul tău în sezonul rece

Antibioticul natural, aliatul tău în sezonul rece

Antibioticul natural, aliatul tău în sezonul rece. Porumbele pot fi folosite pentru a face gem, marmelada, jeleu, sirop, vin, țuică, lichior, oțet aromat, insă experțîi în medicina naturistă le recomandă pacienților pentru creșterea imunității.

Dintre toate fructele de pădure, porumbele sunt cele mai bogate în tanin. Conțin totodată minerale importante precum calciu, potasiu, zinc, fier, cupru, sodiu, magneziu, dar și vitamine precum provitamina A, vitamine din complexul B și vitamina C.

Porumbele, dezinfectant al cailor urinare

Fructele au acțiune astringenta și diuretica, și sunt recomandate în dureri de stomac, diaree, dizenterie, afecțiuni renale, dischinezii biliare, guta, tuse convulsiva, stimularea digestiei. Însă sunt folositoare și că dezinfectant al cailor urinare și în tratamentul artritelor.

Antibioticul natural, aliatul tău natural în sezonul rece

Conținutul mare de tanin, acesta fiind un antioxidant puternic, acționează asupra imunității organismului.

Cum se folosesc florile, frunzele și scoarță?

Florile de porumbar. În scop medicinal, florile se culeg imediat după înflorire, una cate una. Ele conțin flavone, acizi organici, glicozide, kemferol, săruri de magneziu și potasiu și sunt recomandate că sedativ și diuretic în tratamentul nefritelor, cistitelor și enteritelor. În homeopatie, florile porumbarului se folosesc în preparatele pentru combaterea durerilor de cap și în afecțiunile cardiace.

Mugurii au acțiune tonica generala, de stimulent al mecanismelor de creștere și dezvoltare și în dizarmoniile hormonale. Specialiștii le recomandă în caz de: deficit imunitar, convalescente postgripale sau după boli pulmonare, debilitate psiho-fizica, anorexie, inapetență, astenie generala, neurastenie, anemie, dizarmonii de creștere la copii, acnee juvenila și furunculoza provocate de poluarea atmosferica.

Frunzele. Spre deosebire de fructe, frunzele se culeg prin luna iulie. Ele sunt recomanda în erupții tegumentare, boli de rinichi, vezica, pentru eliminarea toxinelor din corp. Din coaja arbustului se prepara ceai care ajuta la curățarea plămânilor, potrivit mâncare-pentru-tine.ro.