Actual

Anunț de la Poșta Română. Cardurile de energie, vizate în mod direct

voucherele de energie, sursa foto: europafm.ro
sursa foto: europafm.ro

Într-un comunicat emis de Poșta Română, cei ce primesc carduri de energie sunt îndemnați să facă plata direct la poștaș. De asemenea, Poșta Română recomandată și utilizarea aplicației, ce a fost pusă la dispoziție. Acestea sunt cele mai ușoare metode de plată, ce pot fi oferite de Poșta Română.

Etapa a doua de distribuție a cardurilor de energie a început cu tipărirea și împlicuirea a peste 370.000 de carduri. Acest lucru s-a petrecut la Fabrica de Timbre. Aceasta este sucursala specializată a Poștei Române. Destinatarii acestor carduri de energie sunt beneficiarii intrați recent în sistem. De asemenea, noi carduri de energie vor primi și cei care și-au schimbat adresa de domiciliu.

Informații despre utilizarea cardurilor de energie

De menționat este și faptul că beneficiarii primei tranșe pot folosi în continuare aceleași carduri și pentru cea de-a doua.

Se transmite faptul că poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de le beneficiarii cardurilor de energie. În acest caz este vorba de beneficiarii ce au un domiciliu nomenclator stradal. Această situație este predominantă în mediul rural. Același lucru s-a întâmplat ș în cazul livrării primei tranșe pe cardurile de energie.

„Cu experiența de succes a primei etape din programul cardurilor de energie, iată că venim din nou în sprijinul românilor vulnerabili și în etapa a doua. Îi îndemnăm pe beneficiari să aleagă plata facturilor direct la poștaș, cu PDA-ul, sau prin intermediul aplicației online existente pe site-ul Poștei Române. Plățile electronice sunt cele mai rapide, mai moderne și mai confortabile soluții și, din fericire, le avem la îndemână în beneficiul clienților noștri. Compania pune la dispoziție toate cele 9000 de dispozitive mobile pe care le deține, pentru ca plățile facturilor să se desfășoare cu cea mai mare rapiditate și eficiență oriunde pe teritoriul României”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale “Poșta Română”.

Cele două tranșe de pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 27 decembrie 2023.

Beneficiarii acestor carduri

Beneficiarii acestor carduri de energie sunt pensionarii ce au venituri egale sau mai mic de 2.00 de lei. De asemenea, se încadrează în acest context și pensionarii de invaliditate cu un venit egal sau mai mic de 2.000 de lei. Și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu un venit mai mic sau egal cu 2.000 de lei de află pe lista beneficiarilor. Atât familiile cu alocație de susținere, dar și cele cu ajutor social sunt beneficiare ale acestor carduri de energie.

Cei care primesc cei 700 de lei prin acest program își pot achita facturile curente sau cele restante pentru energia electrică, energia termică în sistem centralizat, gaze. De asemenea, ei pot plăti facturile pentru butelii cu GPL pentru încălzire, lemne pentru foc sau păcură, peleți și alte materiale pentru încălzire.

Pentru a face plata cu cardul de energie sunt necesare câteva acte. Acestea au fost menționate în comunicatul emis de Poșta Română. Printre acestea se numără: cardul de energie valabil, primit prin Poșta Română, actul de identitate al beneficiarului de sprijin și factura curentă sau restantă. În acest ultim caz poate fi și situația unui  alt document justificativ care face dovada datoriei curente şi/sau restante. Această datorie poate fi faţă de furnizorul de energie şi/sau. De asemenea, ea poate fi și faţă de asociaţia de proprietari/locatari. Aceste dovezi ale plății sunt înștiințare de plată, certificat de validare a datoriei, bonuri fiscale.