Info Actual

Info Actual > Politică > Anunțul momentului! Italia se pregătește să renunțe la EURO!
Politică

Anunțul momentului! Italia se pregătește să renunțe la EURO!

Anunțul momentului! Italia se pregătește să renunțe la EURO! Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, a declarat la B1TV că autoritățile din Italia iau măsuri draconice pentru economie. Una dintre acestea este ieșirea din zona monetară.

„Italia se pare că în acestă perioadă printează deja moneda națională lira”

„IMM-urile și în general economia italiană așteaptă suportul din partea statului, care pare să existe. Motiv pentru care, economia Italiei nu va avea de suferit. În cercurile oamenilor de stat cu care am reușit să vorbesc în această perioadă se discută tot mai mult o ieșire a Italiei din Europa595. Nu pe modelul Angliei, ci o ieșire, momentan, din moneda Euro. Italia se pare că în acestă perioadă printează deja moneda națională lira si este posibil ca în perioada imediat următoare să se producă această ruptură”, a spus Eugen Terteleac, în direct la B1 TV.

„Este un răspuns la comportamentul Europei”

Eugen Terteleac a ținut să mai confirme o dată informațiadată. Acesta a spus că „așa s-ar părea, că Italia printează deja lira italiană și se discută tot mai mult ieșirea din moneda Euro”.

În plus, „acesta este un răspuns la comportamentul Europei în general față de Italia în această perioadă și ne reamintim că au fost sechestrate cantități de măști de care Italia avea neapărat nevoie, asta au făcut-o francezii, nemții și chiar și românii și altele”, a completat Eugen Terteleac, conform DCNews.