Categories: Lifestyle

Așa prepari rețeta de falafel la tine acasă. Chifteluțele de năut sunt extrem de gustoase și sățioase!

Așa prepari rețeta de falafel la tine acasă. Chifteluțele de năut sunt extrem de gustoase și sățioase! Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness recomandă acest preparat pentru un prânz sănătos.

Ingrediente

  • 150 g năut uscat
  • 50 g făină de năut
  • 2 linguri de pastă de susan
  • 1 cățel de usturoi
  • o lingură de ulei de măsline
  • o lingură de apă
  • ½ lămâie
  • 1 legătură de coriandru
  • un praf de chimen măcinat
  • sare și piper

Cum se prepară

Așa prepari rețeta de falafel la tine acasă. Cu o zi înainte, luați în considerare înmuierea năutului într-un volum mare de apă la temperatura camerei. În ziua în care faceți preparatul, clătiți-le și fierbeți-le în apă clocotită timp de 1 oră până la 1h 30. Dar puteți folosi și 300g conservă de năut pentru varianta rapidă. Preîncălziți cuptorul la 200° apoi faceți aluatul vegan de falafel. Amestecați năutul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline, făina și apa până obțineți un aluat omogen, dar care să nu curgă. Adăugați coriandru, chimen, sucul de lămâie, sare și piper. Faceți cu mâna bile mici din compoziția obținută și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Coaceți falafelele în cuptor până devin aurii, aproximativ 15 minute. Serviți-le cu puțină lipie și o salată verde.

3 idei de gustări

„Vă las 3 idei de gustări pentru post pe care le puteți încerca dacă nu mai aveți idee ce să mănâncați. Chiar dacă țineți post este important să păstrați o alimentație echilibrată și să urmați regula de bază a unui regim alimentar sănătos normal: trei mese pe zi și două gustări formate din alimente hrănitoare cu un aport adecvat de proteine (surse vegetale) și un consum ridicat de legume.

-2 finn crisp, 2 linguri de hummus și un ardei gras
– o roșie, 2 linguri salată de vinete și două felii de tofu
– o mână de nuci (20g) și un mar verde”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

o zi ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

o zi ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

o zi ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

2 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 zile ago

This website uses cookies.