Categories: Lifestyle

AȘA se schimbă obiceiurile alimentare nesănătoase. Sfaturile nutriționistului: Ne pot conduce cu adevărat spre succes!

AȘA se schimbă obiceiurile alimentare nesănătoase. Anca Alungulesei, nutriționist, a explicat la Antena 3 ce presupune un program bine pus la punct.

Nutriționistul ne învață cum să scăpăm de obiceiurile nesănătoase odată pentru totdeauna, încât să nu ne mai întoarcem la ele. Sunt lucruri simple, pe care avem totuși tendința să le complicăm!

Psihodieta este o metodă integrativă de slăbit în care au am integrat mai multe instrumente care ne pot conduce cu adevărat spre succes. Evit să folosesc termenul de dietă. Doar când spui dietă, deja în mintea persoanei se activează acea imagine negativă despre ce înseamnă dietă. Și ce ănsemană dietă? Restricție, privare, înseamnă că vrei să faci ceva ce nu ai voie. Atunci când aparer aceadtă imagine, parcursul în dietă se încununează cu un potențial eșec. ”, spune Anca Alungulesei.

Potrivit medicului, psihodieta se bazează pe neuroștiință.

„Psihodieta este o metodă integrativă de slăbit în care eu mă folosesc de instrumentele din neuroștiință și învăț persoanele cum să se poziționeze în primul rând când este vorba despre a ține o dietă, astfel încât să îi conducă către succes.”

Instintcul de a mânca, influențat de subconștient

„Este complicat pentru că oferta este extrem de bogată. Oricât de mulți bani ai câștiga, toată lumea își permite să își cumpere mâncare. În momentul în care oferta este atât de bogată, și pentru toate buzunarele, persoanele sunt tentate să cumpere cât mai mult. Lucrurile acestea vin tot din zona de subconștient. Se activează modulul de supraviețuire. Noi venim dintr-o educație comunistă, care își lasă amprentele mult mai profund. Atunci, părinții noștri ne-au programat în ideea că atunci când mănânci restul lucrurilor nu mai contează.”

Pandemia a favorizat mâncatul în exces

„Noi nu am trăit niciodată o perioadă asemănătoare de când ne știm. Fiecare a trebuit să se descurce așa cum poate, iar majoritatea au găsit ca și instrument frigiderul. S-a activat acest modul de supraviețuire în care mintea persoanei are două variante: luptă sau fugi. Se întâmplă niște procese metabolice în momentul în care se activează cele două: digestia scade, imunitatea scade, sexualitatea scade, iar cortextul prefrontal se închide.”

Experiențele din copilărie, spune Anca Alungulesei, influențează alegerile alimentare viitoare, potrivit Antena 3.

„Este atât de important acest act de a învăța. Cumva îți schimbă viața. E foarte important să fim deschiși și să ne întoarcem în copilărie pentru că acolo găsim multe chei. Majoritatea dintre noi nu a avut oportunitatea de a alege. Faptul că eu nu mi-am exersat în copilărie puterea de a alege, nici nu am puterea de a-mi asuma responsabilitatea alegerilor mele. Eu ajung un adult care voi da vina pe exterior pentru nereușitele mele și asta se aplică și când vine vorba de mâncare.”

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

o zi ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

o zi ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

o zi ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

2 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 zile ago

This website uses cookies.