International

Atacatorul Salvador Ramos a anunțat trei fete că le va viola, și-a ucis bunica și spunea că vrea ”să tragă” într-o școală

Atacatorul Salvador Ramos a anunțat trei fete că le va viola, și-a ucis bunica și spunea că vrea ”să tragă” într-o școală

O viață trăită exclusiv în online, socializare deficitară, sunt doar două momente care au ieșit la iveală după tragedia din Texas. Ultimele mesaje ale atacatorului, găsite în mediul online, au fost date publicității. Deși și-a anunțat planul macabru pe rețelele de socializare, nimeni nu l-a crezut și nimeni nu l-a oprit să își ducă la capăt odiosul plan.

Șoc! Atacatorul Salvador Ramos a anunțat trei fete că le va viola, și-a ucis bunica și spunea că vrea ”să tragă” într-o școală

Detalii înfiorătoare ies la iveală în legătură cu autorul atacului din Texas. În ziua masacrului Salvador Ramos i-a transmis pe o rețea de socializare un mesaj unei fete în care îi spunea că tocmai și-a împușcat bunica Celia și că urma să meargă ”să tragă într-o școală primară”.

La scurt timp după ce a anunțat ce a făcut, dar și ce va face, individul şi-a dus la îndeplinire planul și a ucis pe cei 19 copii de la Robb Elementary din Uvalde, Texas, precum și cele două profesoare, înainte de a fi împușcat.

Dar acestea nu au fost singurele ameninţări pe care tânărul le făcuse. Salvador Ramos amenința femeile cu care vorbea pe aplicația de socializare Yubo că le va viola și a spus că va deschide focul în școli, cu doar câteva săptămâni înainte de masacru. Cele trei utilizatoare vizate direct au spus că nu au luat în serios amenințările tânărului, până nu au aflat amploarea tragediei, scrie Daily Mail.

Ramos a putut să-și mențină profilul activ pe platformă, în ciuda rapoartelor făcute echipelor de siguranță ale aplicației privind comportamentul său deviant. CeCe, o cunoscută a sa din Germania, spune că individul a avertizat-o că va deschide focul în școala elementară Robb, cu doar 15 minute înainte să comită atacul. Tot ei, ucigașul îi mărturisise că şi-a împuşcat bunica.

Tatăl, chiar dacă nu avea o relație apropiată cu fiul, cunoscut acum drept atacator și ucigaș cu sânge rece, spune despre acesta că era interiorizat și cuminte, doar că fusese necăjit de copii, de multe ori, la școală.

Noi situații dramatice ies la iveală

Poveștile copiiilor continuă să fie scoase la lumină de reporterii americani. Noi situații dramatice sunt subiecte de articole. Una dintre ele este si povestea lui Miah, de 11 ani și a altei fetițe. Ambele s-au prefăcut că sunt moarte, în timp ce gloanțele șuierau în jurul lor. Miah a supraviețuit, în timp ce cea de-a doua fetiță, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a murit, relatează digi24.ro. Mătușa ei, Blanca Rivera, a descris, pentru presa locală, tactica de supraviețuire folosită de nepoata ei: „Miah a luat niște sânge și s-a murdărit cu el, pentru a pretinde că a murit. Cumnata mea mi-a spus că Miah și-a văzut prietena plină de sânge și că s-a murdărit cu sângele ei”.

Iar New Yor Times, din acest weekend, face referire la precizarea unui polițist local, care confirmă că zeci de apeluri ale copiilor au plecat cu mare rapiditate unul după altul, cerând ajutor la 911. O fetiță de clasa a patra a sunat la poliție. În jurul ei, în sala 112 de la școala primară Robb, se aflau trupurile nemișcate ale colegilor ei și zeci de cartușe de gloanțe trase de un bărbat înarmat care se afla deja în școală de o jumătate de oră. Ea i-a spus în șoaptă unui operator de la 911, imediat după prânz, că se afla în clasă, chiar în acel moment, cu pistolarul. A sunat din nou. Și din nou. „Vă rog să trimiteți poliția acum”, a implorat ea. Dar aceștia erau deja acolo, așteptând pe holul școlii, chiar afară. Și se aflau acolo, de mai bine de o oră. Una din acuzele aduse acum poliției de către cei îndoliați și îndurerați, fiind faptul că poliția a acționat greu, pierzând astfel timp prețios, dar și vieți.

În timp ce ziarele scriu, în continuare, despre acest caz, care a îndurerat o lume întreagă, părinții, frații, rudele, apropiații celor care au plecat brusc dintre noi, stau încă pe străzile orășelului din Texas, cerându-și dreptatea, în dorința nestrămutată de a afla adevărul și a-și găsi liniștea sufletească.

Foto: Antena3/ New York Times