Info Actual

Info Actual > Diverse > Avertisment halucinant de la un renumit medic: „Noua tulpină de COVID ar putea aduce…”
Diverse

Avertisment halucinant de la un renumit medic: „Noua tulpină de COVID ar putea aduce…”

Avertisment halucinant de la un renumit medic: „Noua tulpină de COVID ar putea aduce...”

Avertisment halucinant de la un renumit medic. Octavian Jurma spune că  noua tulpină de COVID ar putea aduce o nouă pandemie, iar 60% din cazurile din Capitală vor fi cu noua variantă.

„E important să se efectueze secvențierea și în marile orașe: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sărbători a omogenizat distribuția acestui virus în țară. E ca și cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind o putem considera o nouă pandemie peste vechea pandemie”, a declarat Octavian Jurma, pentru Digi 24.

Medicul spune că reducerea numărului de infectări este primordială în România: „Ce trebuie să facem este să reducem numărul de infectari cu orice pret”, potrivit romaniatv.net.

Ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat împotriva noului virus?

Renumitul medic a explicat că, cel putin o săptămână după vaccinare, este indicat să stăm în casă pentru a permite organismului să produc anticorpi.

Avertizările medicului vin dupa ce două noi cazuri de infectare cu noua tulpina de Covid-19 din Marea Britanie au fost confirmate vineri, 22 ianuarie, la „Matei Bals”, iar nouă contacte ale unuia dintre cei doi pacienţi au fost confirmate, la testare, cu infectie cu SARS-COV-2.

Noua variantă de virus ar putea fi cu 30% mai mortală decât se credea inițial

Până în prezent s-a spus că noua variantă a COVID se transmite mult mai ușor, iar noile date arată că e și cu 30% mai mortală.

politicianul britanic Boris Johnson a declarat că noua variantă ar putea fi asociată cu un grad superior de mortalitate.

„Pe lângă răspândirea mai rapidă, se pare că acum există unele dovezi că noua variantă (cea care a fost identificată pentru prima dată în Londra și sud-estul Marii Britanii) ar putea fi asociată cu un grad superior de mortalitate”.

Sir Patrick Vallance, consilier al guvernului, a declarat că nefiind datele suficiente până în momentul de față, ele nu pot fi considerate încă concludente, potrivit BBC.

El a spus: „Vreau să subliniez că există o mulțime de incertitudini în jurul acestor numere și e nevoie de mai multă muncă pentru a obține un control precis asupra acestora, dar evident este îngrijorător faptul că ele indică o creștere a mortalității, precum și o creștere a transmiterii”.