Social

Bani de la stat pentru mai mulți români! Distribuirea începe peste câteva zile

voucher Sprijin pentru România; sursă foto: adevarul.ro
sursa foto: arhiva companiei

Beneficiarii cardurilor sociale vor primi o nouă tranșă de bani pentru alimente și mese calde începând cu 14 iunie. Sprijinul financiar este de 250 de lei, acordat lunar. Acești bani vor ajunge pe cardurile sociale a peste 15.300 de brăileni.

Programul „Sprijin pentru România” vizează persoanele cu venituri reduse. Sunt incluși aici pensionarii din sistemul public, seniorii din casele de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi speciale, persoanele cu venituri sub 2.000 de lei și cei cu handicap. Conform Legii nr. 196/2016, și persoanele fără adăpost sunt eligibile.

Numărul beneficiarilor, care totalizează aproximativ 2,6 milioane de români, poate varia. Baza de date este actualizată la fiecare două luni de către ANAF și primării pentru a verifica eligibilitatea. În 2024, beneficiarii vor primi 250 de lei la fiecare două luni și pachete alimentare de 125 de lei în august, octombrie și decembrie.

Autoritățile au aprobat modificări care vor intra în vigoare în 2025, reducând valoarea ajutorului la jumătate până în 2027 și acordându-l odată la șase luni. Schimbările vor restrânge și categoriile de beneficiari, incluzând copii și adulți cu handicap și familiile cu venituri reduse, potrivit Bugetul.ro.