Diverse

Banii fac lumea să se învârtă, dar să aflăm cum este mai bine să îi folosim: în numerar sau card

Banii fac lumea să se învârtă, dar să aflăm cum este mai bine să îi folosim: în numerar sau card
forbes.com

Fără bani economia lumii nu ar funcționa și nimic din ceea ce există în prezent nu ar fi posibil.

 „Banii fac lumea să se învârtă”

Lucrurile s-au schimbat atât de mult în ultimii ani, încât societățile doresc să ajungă la un nivel în care banii fizici să nu mai fie pe piață și toate tranzacțiile să fie realizate prin intermediul băncilor.

 Atunci când folosim bani numerar există și unele dezavantaje, pe care este bine să le cunoaștem și de care trebuie să ținem cont. Astfel:

  1. Dacă folosim bani numerar putem fi expuși furturilor. Și, odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur vom rămâne fără bani. Iar, după cum știm, sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral sau chiar parțial. Totuși, situația se schimbă dacă utilizăm un card bancar, deoarece putem să anulăm cardurile de debit și de credit până când le înlocuim. Și mai trebuie cunoscut faptul că aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.
  2. Folosirea numerarului poate părea cea mai bună modalitate de a ne menține bugetul în limitele acceptabile, fiindcă putem controla cheltuirea excesivă. Dar, pe lângă plata facturilor și a altor datorii se întâmplă să vă mai facem și anumite cheltuieli pentru plăceri. Dar, dacă pierdem chitanța există posibilitatea să uităm pe ce am cheltuit anumiți bani. În schimb, dacă utilizăm un card bancar putem vedea toate tranzacțiile financiare efectuate într-o lună, deci putem avea o evidență mai clară a cheltuielilor.
  3. Dacă folosim bani numerar ne aflăm în imposibilitatea de a realiza anumite achiziții online. Această alegere este determinate de teama de a nu fi fraudați trebuie știut faptul că băncile oferă o securitate în plus pentru cardurile bancare și au grijă să nu existe achiziții frauduloase. Totodată, acolo unde banii au fost furați din cont banca îi va returna proprietarului de drept, conform obligațiilor din contract.
  4. La momentul actual este greu să folosim bani numerar atunci când ne aflăm într-o situație de urgență, fiindcă foarte multe servicii pot fi achiziționate doar în mediul online. De aceea, este indicat să avem un card bancar pentru a rezolva o întâmplare neprevăzută.
  5. Cardul facilitează obținerea unui credit. Persoanele care folosesc bani numerar în locul unui card vor pierde oportunitatea de a realiza un credit bancar pentru îndeplinirea unor scopuri, precum cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe.
  6. Folosirea cardurilor în tranzacții financiare vine cu anumite avantaje, fiindcă băncile ne pot oferi anumite recompense, de la puncte de loialitate care pot fi transformate în bani, la returnarea unei sume de bani din achiziția făcută și multe altele, citează shtiu.ro.