Categories: Lifestyle

Beneficiile nebănuite ale cepei. Lidia Fecioru: Are o substanță foarte puternică. E foarte bună

Beneficiile nebănuite ale cepei. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre proprietățile cepei. Potrivit spuselor sale, că tot a venit sezonul rece, ceapa este ideala în tratarea anumitor afecțiuni.

Pentru că suntem în perioada rece și pentru că ni se înfundă nasul și ne mai dor urechile și ne mai lovim, ne învinețim, ne ardem, ni se mai face câte un panarițiu la degete, ceapa este panaceu universal pentru toate aceste lucruri.

Dacă ni se înfundă nasol, luăm două bucățele de ceapă și băgăm în nas.

Beneficiile nebănuite ale cepei. Lidia Fecioru: Are o substanță foarte puternică. E foarte bună

Ceapa are o substanță foarte puternică. E foarte bună. Nu e nicio problemă. Dacă avem otită și ne doare o ureche sau avem o problemă cu o măsea și ne doare capul punem o bucățică de ceapă în ureche și o lăsăm toată noaptea. Sau o bucățică de cățel de usturoi.

Și cu ceapa e la fel. Știi că, dacă vrei să trezești pe unul din beție foarte repede, toci puțină ceapă și i-o pui lângă nas, să respire când doarme și se trezește imediat din beție.

Lidia Fecioru: Dacă ne lovim și am făcut o vânătaie puternică sau un hematom puternic, tocăm ceapa sau o dăm prin mașina de tocat și o facem un fel de pastă, o punem pe un tifon și o punem pe lovitură. Așa scoatem vânătăile foarte repede.

Dacă facem panarițiu la deget, tot așa. Pastă de ceapă pe care o punem într-un tifon și îl legăm toată noaptea. Același tratament e bun și dacă ne-am opărit, dacă ne-am ars.

Imediat vindecă pielea. Are foarte mute întrebuințări. Ceaiul de ceapă, ceapă cu miere pentru tuse, ceapă tocată cu un pic de oțet pentru bronșită.

Pentru scăderea temperaturii, se taie, se toacă, se pune în șosetă și apoi în picioare, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

o oră ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

3 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

5 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

13 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

14 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

15 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.