Lifestyle

Beneficiile neștiute ale postului negru. Mihaela Bilic a explicat: Pauză completă de la mâncare măcar o dată pe lună

Mihaela BIlic
sursa foto: Facebook Mihaela Bilic

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit recent, dat fiind că suntem în Postul Paștelui, despre beneficiile neștiute ale postului negru. Experta a transmis că acesta aduce o serie de schimbări importante în organism, motiv pentru care ar trebui să luăm o pauză completă de la mâncare măcar o zi pe lună.

După cum multă lume știe, Postul Paștelui este cel mai lung și mai greu post bisericesc de pe parcursul întregului an, atunci când credincioșii obișnuiesc să se abțină de la toate felurile de mâncare de origine animală, pe fondul principiilor religioase. Totuși, nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre recent despre beneficiile spectaculoase pe care postul, și mai ales postul negru, le are pentru organism.

De ce este bine să ţii post negru

Conform tradiției, postul înseamnă curăţare fizică și spirituală, fiind mereu acompaniat de linişte, pace și gînduri bune. Totuși, acesta poate însemna și o cură de detoxifiere. Practic, zilele de post ne ajută să ne îndepărtăm de anumite afecțiuni, printre care se numără și anxietatea sau stresul.

Cei care respectă perioadele de post trebuie să afle o serie de aspecte interesante legate de acest obicei creștin. Astfel, una dintre principalele schimbări care au loc în organismul uman în perioada de post negru presupune reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar procesul are loc datorită faptului că pancreasul nu mai lucrează și poate lua astfel o mică pauză, scrie playtech.ro.

Astfel, după doar o zi de post negru, corpul întinerește cu cel puțin o lună de zile, susțin cercetătorii din domeniul sănătății. Pe parcursul postului negru este important, totuși, ca organismul să fie hidratat, mai ales că apa ajută de eliminarea țesutului adipos și a kilogramelor în plus.

Sfaturile Mihaelei Bilic privind postul

Nutriționista Mihaela Bilic a oferit românilor o serie sfaturi prețioase legate de post. Specialista recomandă nu numai consumul de alimente de origine vegetală, ci chiar îndeamnă pe toată lumea să țină cel puțin o zi de post negru pe lună.

„În funcție de puterea noastră și de voința de a ne abține de la mâncare, ar fi bine să facem o pauză completă de la mâncare măcar o dată pe lună. Pentru că beneficiile pe care le are organismul din această oprire a alimentației sunt spectaculoase.

75% din energia noastră vitală este cheltuită pentru digestie și metabolism. Dacă vrem să ajutăm organismul și ficatul în special, e bine să îi dăm o pauză. Și cea mai bună pauză nu este să mâncăm alimente de origine vegetală, ci să nu mâncăm. Fără hidratare corectă organismul este pus într-un impas, nu poate elimina toxinele, însă mâncarea nu este obligatorie”, a transmis nutriționistul Mihaela Bilic, în cadrul unui interviu, adăugând că organismul uman poate să reziste fără mâncare o perioadă de 40 de zile, dar fără apă doar câteva zeci de ore.