Social

Bilanț global COVID-19. 1,75 de milioane de decese

Bilanț global COVID-19. 1,75 de milioane de decese

Bilanț global COVID-19. 1,75 de milioane de decese. Din nefericire, SUA rămân țara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate de la debutul pandemiei până în prezent.Cu toate acestea, răspândirea virusului s-a accelerat și în unele zone din Asia și UE.

Pericolul ascuns din pandemie

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 80 de milioane de infectării și a depășit 1,75 de milioane de decese. Conform RRA, Cele mai mari îngrijorări sunt provocate în acest moment de noua tulpină apărut în Marea Britanie, în timp ce speranțele se leagă de vaccinare, care de mâine începe și pe teritoriul Uniunii Europene.

Statele Unite rămân țara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate de la debutul pandemiei până în prezent, peste 18,7 milioane, dar și cel mai mare număr de decese 330.000 – potrivit datelor Universității de Medicină Johns Hopkins.

Europa, cea mai afectată regiune de pandemie

Regiunea cea mai afectată de pandemie este însă Europa – notează France Presse – care precizează că în cele 52 de țări de pe continent au fost infectate până acum 25 de milioane de persoane, iar la 17 decembrie a fost depășit pragul de o jumătate de milion de morți. A doua cea mai afectată regiune este Statele Unite – Canada, cu mai mult de 19 milioane de cazuri, urmată de America Latină – Caraibe cu 15 milioane și Asia cu 13,6 milioane.

Noua mutație a început deja să apară și în alte țări

În acest moment, cele mai mari îngrijorări sunt provocate de noua tulpină de SARS-CoV-2 detectată în Marea Britanie, ţara în care s-a înregistrează în ultima săptămână cea mai mare creștere a ratei infectărilor. Un studiu publicat joi, arată că noua tulpină este cu 50 – 74% mai contagioasă. Noua variantă a început deja să apară și în alte țări, cele mai recente cazuri înregistrându-se în Franța, Germania și Liban, la persoane care sosiseră din Marea Britanie.

Organizației Mondiale a Sănătății, 61 de vaccinuri sunt în faza de testare

Speranțele se leagă de vaccinare și, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 61 de vaccinuri sunt în faza de testare pe oameni, 16 au ajuns la etapa finală și alte 172 sunt în faza de dezvoltare. La acestea se adaugă cele câteva aprobate de diferite țări și care au început să fie deja administrate inclusiv vaccinul Pfizer, care începând de mâine le va fi inoculat și cetățenilor UE