Categories: Lifestyle

Biscuiți fragezi de casă. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie!

Biscuiți fragezi de casă. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie! Aflați cum să preparați biscuiți acasă. O rețetă simplă, ideală pentru micul dejun, gustare, sau desert. Cei mici îi vor adora!

Ingrediente

Pentru 40 de cookie-uri:

  • 1/2 kg de făină
  • 170 g unt
  • 170 g zahăr
  • 1 ou
  • 170 ml lapte
  • 8 g praf de copt (jumătate plic)
  • afine
  • frunze de menta

Mod de preparare

Biscuiți fragezi de casă. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie! Așezați făina și drojdia într-un castron. Se adauga untul cremos (moale si la temperatura camerei), oul si zaharul si se framanta. Se toarnă laptele încetul cu încetul și se continuă frământarea până se lasă un aluat omogen.

Înfășurați-l în folie de plastic și răciți-l în frigider timp de 1 oră.

Scoateți plasticul, tăiați aluatul, puneți-l împreună și frământați din nou. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și rotiți-o cu un sucitor până când are o grosime de jumătate de centimetru.

Cu un tăietor de prăjituri, tăiați prăjiturile și așezați-le pe foaia de copt tapetată cu hârtie pergament. Puneți în cuptor (încălzit anterior) și coaceți la 175 de grade timp de 15 minute.

Se servesc și se ornează cu niște coacăze și câteva frunze de mentă.

Sfat

Resturile de aluat rămase se pun la loc și se desfășoară din nou cu sucitorul pentru a face mai multe fursecuri. Cele rămase pot fi depozitate într-un borcan de sticlă cu sigiliu ermetic. În acest fel nu se vor rânji.

Notă

Pentru a îngheța aluatul pentru biscuiți, așezați porții mici pe o foaie tapetată cu hârtie pergament și așezați-l în congelator. Când sunt înghețate, puneți-le într-o pungă de plastic și închideți-o ermetic, asigurându-vă că nu intră aer.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

8 ore ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

8 ore ago

Prețul energiei în România, de aproape trei ori mai mare decât în Germania! Am întrecut și Ungaria

România, deși produce cantități semnificative de energie electrică, se confruntă cu unele dintre cele mai…

9 ore ago

Florin Barbu își propune reglementarea adaosului comercial. Susținerea produselor românești

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat mai multe inițiative legislative pentru reglementarea adaosului comercial, cu…

10 ore ago

Cardurile bancare vor mai putea fi utilizate doar până în iulie! Ce trebuie să facă clienții

Banca Raiffeisen va efectua o tranziție de la cardurile Mastercard la cele Visa. Măsura este…

11 ore ago

Se încarcă cardurile de energie! Până când sunt disponibili banii

Se va acorda asistență persoanelor vulnerabile pentru a compensa costurile energetice, finanțată parțial din surse…

12 ore ago

This website uses cookies.