Lifestyle

Boala gravă care nu doare și afectează toate organele. „Bolnavii ajung la starea de comă şi deces”

Boala gravă care nu doare și afectează toate organele. „Bolnavii ajung la starea de comă şi deces”

Interesul românilor pentru o hrana sănătoasă este cu 75% sub media UE. Din nefericire, mai puțin de 1% dintre ei sunt interesați în mod activ de un stil de viață sănătoas.

Alimentația slab calitativ declanșează mai multe tulburări în organism. Cel mai important dezechilibru îl constituie obezitatea. Datorită alimentației necorespunzătoare și lipsei de nutrienți esențiali, corpul se dezechilibrează și acumulează nutrienți sub formă de grăsime pe care îi depozitează în corpul omenesc.

Acest factor este amplificat de lipsa de mișcare. Din păcate, foarte multe persoane îți dau seama prea târziu și nu mai pot face nimic fără ajutorul specialiștilor.

Gravitatea bolii constă în asocierea obezităţii cu foarte multe afecţiuni

Vestea tristă este că un sfert din populaţia României este obeză și asta pentru că nu avem grijă la alimentație, la vitamine sau la mărimea porților de mâncare. Ba mai mult, un procent mare de pacienți care își pierd viața din cauza COVID-ului sunt obezi.

Boala gravă care nu doare și afectează toate organele. „Bolnavii ajung la starea de comă şi deces”

”Gravitatea bolii constă în asocierea obezităţii cu foarte multe afecţiuni. Complicaţii se dezvoltă în timp, în primul rând de diabet zaharat de tip II. Cam patru din cinci diabetici de tip II sunt persoane obeze. Apoi, hipertensiunea arterială şi boala boala vasculară cardiacă sau neurologică. Foarte multe cancere, cu diverse localizări, sunt favorizate de obezitate. Apneea de somn, când respiraţia se opreşte pentru scurte perioade de timp. Bolnavul aţipeşte pur şi simplu din senin, pentru că datorită deficitului de ventilaţie pulmonară la creier, nu-i ajunge suficient oxigen şi acesta iese din starea de veghe. La fel se întâmplă şi în cazul unor persoane infectate cu COVID-19. Bolnavii ajung la starea de comă şi deces prin lipsa de oxigen în organele vitale.

În România, 35% din populaţie are un exces de greutate

Procentul de persoane obeze în ţările avansate se apropie sau depăşeşte 50%. În ţara noastră se consideră că 35% din populaţie are un exces de greutate, iar aproximativ 25 la sută, adică un sfert din populaţie, este chiar obeză! E foarte mult! Nu ştiu câte alte boli asociază un sfert dintr-o populaţie dată. Aşadar, privind aceste cifre, reafirm că există o epidemie de obezitate”, a explicat dr. Daniel Ţuculanu medic primar de medicină internă, potrivit Antena 3.