Categories: Lifestyle

Brioșe cu ricotta și ciocolată. Sunt foarte moi, umede și delicioase! Gustul care te va cuceri instant

Brioșe cu ricotta și ciocolată. Sunt foarte moi, umede și delicioase! Briosele pe care vi le propunem astăzi sunt unele dintre cele mai delicioase pe care le-ați gustat vreodată. Sunt foarte gustoase: se bazează pe brânză ricotta și cacao. De aceea sunt foarte moi, au o aromă delicioasă de cacao și chipsurile de ciocolată neagră le dau o notă crocantă pe care nu o veți uita cu ușurință.

Aceste delicioase brioșe sunt perfecte pentru o gustare sau chiar pentru micul dejun. Sunt brioșe foarte suculente, deoarece brânza ricotta adaugă multă umezeală rețetei.

Dacă nu găsiți brânză ricotta, puteți adăuga brânză de vaci la rețetă. Puteți încorpora diferite tipuri de ingrediente în această rețetă, cum ar fi adăugarea de nuci sau semințe pentru a-i conferi mai multă textură.

Brioșe cu ricotta și ciocolată. Sunt foarte moi, umede și delicioase! Gustul care te va cuceri instant. Dacă îți place rețeta, nu uita să ne împărtășești fotografiile și să împărtășești și ce crezi tu în comentarii.

Mai ales dacă faceți o variantă a acestei rețete, mi-ar plăcea să pot citi în comentarii ce modificări ați făcut și cum au fost, ca să o pot prepara și eu.

Ingrediente (12 bucăți):

  • 3 Ouă mari
  • 220 g Zahar
  • 130 g Unt topit și rece
  • 250 g Ricotta
  • 200 g făină
  • 90 g Amidon de grâu
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de ciocolată neagră
  • 20 g cacao
  • un plic praf de copt

PREGĂTIRE PAS CU PAS

  • Mai întâi radeți ciocolata neagră și topiți untul.
  • Apoi bate ouăle cu zahărul.
  • Adăugați untul, ricotta, făina, praful de copt, ciocolata și 5 linguri de lapte.
  • Puneți jumătate din aluat într-un alt vas, apoi adăugați cacao în restul de 5 linguri de lapte.
  • Puneți aluatul alb și negru în câteva forme de brioșă, încercând să alternați aluatul alb cu aluatul negru.
  • Coaceți la 180 ° C timp de 25 de minute.
  • Un sfat: Pentru a verifica dacă s-au terminat, folosiți „testul scobitorii”.

 

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

6 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

7 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

8 ore ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

9 ore ago

Spor de 100% pentru anumiți angajați! Cine primește banii

În România, există angajați care beneficiază de un spor salarial de 100%. Acest beneficiu este…

10 ore ago

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a…

11 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.