Info Actual

Info Actual > Politică > Cadrele medicale din Franta, apel disperat! Nu se mai pot descurca
Politică

Cadrele medicale din Franta, apel disperat! Nu se mai pot descurca

În Franța au început dezbaterile în parlament pentru crearea cadrului legal care să îi permită guvernului să instituie starea de urgență sanitară și să ia măsuri excepționale, votul urmând să fie exprimat mâine.

Între timp continuă eforturile de echipare a spitalelor cu materialele necesare și de respectare a izolării generale, intrat în vigoare în urmă cu două zile.

Daniela Coman, reporter RRA– Medici, asistente și alte cadre medicale reclamă lipsa de materiale de protecție, în special măști. Numai pentru cele trei milioane de cadre medicale la nivel național este nevoie de 15 milioane de măști pe zi, câte cinci pentru fiecare, pentru o protejare eficientă – atrage atenția personalul aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Ministrul sănătății a anunțat astăzi în parlament că, pe lângă stocurile de stat, toate firmele de textile din Franța, inclusiv marile case de modă, vor confecționa cel puțin opt milioane de măști pe săptămână.

Măști cer și membrii forțelor de ordine, scoşi în stradă pentru a controla populația care nu respectă izolarea.

Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi că izolarea populației s-ar putea prelungi până la patru săptămâni pentru a fi semne reale că propagarea COVID-19 a fost încetinită.

Întrucât de când s-a încălzit vremea, mulţi francezi abuzează de dreptul de a face sport sau de a ieși câteva minute la aer, de astăzi, accesul pe toate plajele, de la Atlantic până la Mediterana, este interzis.

Pentru Paris, primăriţa și șeful poliției au atras atenția că momentele petrecute în aer liber trebuie să fie de scurtă durată și în imediata apropiere a domiciliului și au făcut apel la parizieni să stea în casă.

Președintele Emmanuel Macron, care a mers astăzi în vizită la Institutul Pasteur unde se lucrează la vaccin, a anunțat majorarea cu cinci miliarde de euro a bugetului pentru cercetare. Tot astăzi, președintele i-a cerut premierului să creeze un sistem de prime pentru cei care continuă să lucreze în sectoarele indispensabile continuării vieții ţării.