International

Campion de Formula 1, jefuit. I-a furat ceasul de 320.000 de euro pe strada lăsată fără lumină

Campion de Formula 1, jefuit. I-a furat ceasul de 320.000 de euro pe strada lăsată fără lumină

Charles Leclerc, de la Ferrari, liderul clasamentului piloților în Formula 1, a fost jefuit luni seara de un ceas Richard Mille în valoare de 320.000 de dolari. Întâmplarea a avut loc la Viareggio, iar în anturajul pilotului se afla și antrenorul acestuia, Andrea Ferrari.

Campion de Formula 1, jefuit. I-a furat ceasul de 320.000 de euro pe strada lăsată fără lumină

Luni, în jurul orei locale 22:00, pe o stradă slab iluminată din zona Via Salvatori, pilotul de Formula 1 a fost recunoscut de fani și oprit pentru fotografii și autografe. În timp ce prezenţa lui Leclerc atrăgea atenţia din ce în ce mai multor fani, un hoţ a reuşit să îi smulgă ceasul de la încheietura mâinii şi a scăpat înainte ca acesta să îşi dea seama. Hoțul a reușit astfel să îi sustragă un ceas în valoare de 320.000 de euro, marca Richard Mille.

Potrivit presei din Italia, citată de motorsport.com, în momentul jafului, el se afla împreună cu mai mulţi prieteni, între care antrenorul său Andrea Ferrari, pe Via Salvatori din staţiunea de la Marea Tireniană, la vest de Imola, unde în weekend va participa la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campiontului Mondial de Formula 1.

După ce și-a dat seama că îi lipsește ceasul, Leclerc a mers direct la poliție, care a anunțat o anchetă.

Andrea Ferrari a criticat într-o postare pe reţelele de socializare lipsa iluminatului stradal din zonă.

„Sunt luni de zile de când Via Salvatori este complet în întuneric. Am raportat acest lucru de luni de zile. Ei bine, noaptea trecută, în Via Salvatori, ne-au jefuit. V-aţi gândit să reparaţi într-un târziu iluminatul stradal? Întreb pentru un prieten”, a scris el.

Leclerc a semnat un contract cu Ferrari începând cu sezonul din 2019. El a devenit al doilea cel mai tânăr pilot care obține pole position în Formula 1 la Marele Premiu al Bahrainului din 2019. Sezonul 2019 l-a văzut, de asemenea, pe Leclerc câștigând prima sa cursă în Belgia, urmat de câștigarea primului său Mare Premiu al Italiei ca pilot Ferrari în săptămâna următoare. El a câștigat Pole Trophy în sezonul 2019, devenind cel mai tânăr pilot din istorie și primul pilot non-Mercedes care l-a câștigat de la înființarea trofeului în 2014.