Info Actual

Info Actual > Politică > Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Calculele făcute îi dau mari speranțe
Politică

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Calculele făcute îi dau mari speranțe

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Calculele făcute îi dau mari speranțe

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea. Fostul președinte al PSD, Liviu Nicolae Dragnea, ar putea fi liber, peste câteva luni. Politicianul își poate scădea pedeapsa. Calculele făcute îi dau mari speranțe.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost condamnat pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Acesta se află incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Recent, politicianul a contractat noul virus. Codrin Șetăfănescu, fost coleg de partid, a anunțat că Liviu Dragnea s-a vindecat de COVID-19, însă acuză alte probleme de sănătate.

Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat

„Ieri (joi, 31 decembrie-n.r. ) am fost în vizită la Liviu. Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat. A scăpat de Covid, dar are dureri mari la coloană. L-au transferat acum la spitalul penitenciarului Rahova, au renunţat la ideea de a-l muta forţat în alt judeţ. Voi şi presa aţi avut un rol hotărâtor în acest sens. E supus în continuare unui şir lung de abuzuri şi nedreptăţi, dar va rezista până la capăt”, scria pe 1 ianuarie Codrin Ştefănescu, despre fostul lider al PSD, pe Facebook.

 Liviu Dragnea își poate scădea pedeapsa

Fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare mai repede deoarece a câștigat în instanță dreptul de a munci din nou la atelierul auto din PEnitenciarul Rahova. Prin itnermediul zilelor de muncă, Liviu Dragnea își poate scădea pedeapsa, termenul oficial ar fi peste câteva luni, mai ales în cotnextul în care poate solicita eliberarea condiționată după efectuarea a două treimi din pedeapsa primită.

Menționăm că Floarea Alesu, „Colega de dosar” a lui Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare după ce a executat o parte din pedeapsa de 3 ani şi 7 luni pe care a primit-o după ce a fost găsită vinovată în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, potrivit gandul.ro.