Categories: Social

Când o să scadă numărul de infectări! Un expert bulgar are răspunsul

Directorul Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare din Bulgaria, prof. Todor Kantardjiev, a precizat că, dacă nu apar noi mutaţii şi tulpini de COVID-19 şi dacă măsurile sunt respectate cu stricteţe, numărul de infectări va începe să scadă din luna mai.

„Dacă lucrurile evoluează astfel, vom avea puţine cazuri în toamnă, ca manifestare endemică în unele locuri”, a explicat specialistul.

Febra şi frisoanele, cele mai frecvente efecte secundare

În ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, Kantardjiev a subliniat: „La persoanele tinere vaccinate cu AstraZeneca, febra şi frisoanele sunt cele mai frecvente efecte secundare în primele 48 de ore. Persoanele mai în vârstă imunizate cu prima doză nu au aproape niciun efect secundar”, a menţionat directorul Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare.

În opinia sa, neîncrederea în vaccinuri şi discursurile despre efectele lor secundare nedorite este alimentată de oameni cu gândire înapoiată, cu interese politice şi care urmăresc câştiguri financiare, informează RRA.

Epidemiologii avertizează că la finalul acestei luni în țara noastră se vor înregistra zilnic circa 9.000 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, doctorul Emilian Popovici, susține că dacă nu s-ar fi relaxat restricțiile nu s-ar fi ajuns la o asemenea revoluție îngrijorătoare.

În cadrul unei dezbateri, Emilian Popovici a vorbit despre cazurile de infectare cu noua tulpină britanică B.1.1.7.

Emilian Popovici: După scenariul mediu în care B.1.1.7. ar fi reprezentat în ianuarie 1% din cazurile noi, noua variantă ar fi devenit dominantă în România în prima jumătate a lunii martie.

Dacă măsurile nu s-ar fi relaxat atunci, numărul total de cazuri s-ar fi menținut sub 3.000 pe zi, dintre care 2.100 cu B.1.1.7. în cel mai pesimist scenariu al frecvenței de la acea dată.

După cel mai probabil scenariu în care ne aflăm acum practic, în care B.1.1.7. reprezintă în ianuarie doar 0,1% din cazurile raportate, noua variantă va devenit dominantă în România cu peste 50% pozitivi abia în luna aprilie, dar chiar și în acest scenariu, cu măsurile de relaxare din ianuarie care s-au luat, numărul total de cazuri la sfârșitul lunii martie va fi de aproximativ 9.000 de cazuri zilnice.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

2 minute ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

o oră ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

2 ore ago

Spor de 100% pentru anumiți angajați! Cine primește banii

În România, există angajați care beneficiază de un spor salarial de 100%. Acest beneficiu este…

3 ore ago

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a…

4 ore ago

Guvernul întărește restricțiile! Sălile de jocuri de noroc interzise în localitățile mici

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a discutat despre relocarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile…

7 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.