Info Actual

Info Actual > Social > Când se măresc PENSIILE cu 40%? Marcel Ciolacu. „Au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL”
Social

Când se măresc PENSIILE cu 40%? Marcel Ciolacu. „Au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL”

Când se măresc PENSIILE cu 40%? Marcel Ciolacu. „Au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL”

Când se măresc PENSIILE cu 40%? Marcel Ciolacu. „Au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL”.

Prezent în emisiunea „Sinteza Zilei”, pe Antena 3, Marcel Ciolacu a fost întrebat când se măresc pensiile cu 40%, așa cum a decis Parlamentul?

„Odată cu promulgarea legii care a trecut astăzi prin Parlament. Orice ordonanță de urgență vine în Parlament să devină lege, a devenit lege, merge la promulgare. Dacă nu o atacă Partidul Național Liberal… PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL.

În rest, din fiecare grup, și de la minorități, și de la UDMR. Cum poți să vii cu acuze? Oameni buni, este o lege, trebuie respectată în România. Legea de bazăn este promulgată de Klaus Iohannis”, a explicat președintele PSD.

Acesta l-a acuzat pe Florin Cîțu de minciună.

“Până acum nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar ca ministrul Cîțu. În primul rând, nu s-au mărit pensiile, ci s-au micșorat cu 26%. Cum adică să dea banii înapoi? Tu ataci la CCR – dacă CCR-ul constată că e neconstituțional, rămâne ordonanța în vigoare. Despre ce vorbim aici?

E un mincinos și încearcă să atragă din nou electoral și să mintă pensionarii. (…) Dacă îmi poate demonstra mie Cîțu cum trăiește el sau familia lui, părinții lui, din acești bani atunci eu o să rog colegii mei să facem alt vot în cameră. Noi avem de-a face de 7 luni de o manipulare și de niște minciuni”, a spus Marcel Ciolacu.

De unde face rost Guvernul de bani pentru majorarea pensiilor cu 40%?

Mihai Gâdea l-a întrebat pe președintele PSD de unde va face rost Guvernul de banii necesari pentru majorarea pensiilor cu 40%. Marcel Ciolacu a declarat că sursa principală ar putea fi fondul de rezervă al primului-ministru, folosit doar în scop electoral.

“Din fondul de rezervă al prim-ministrului pe care l-a folosit până acum electoral să cumpere parlamentari și primari. Vă dau un singur exemplu: primarii de la Giurgiu, unde primarii care au plecat de la PSD au primit de zece ori sume mai mari și primarii PSD o treime din resursele bugetare. (…)

Și a doua sursă, este în buget, ‘Acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe’. Deci, este altă minciună că deficitul va crește – rămâne deficitul prognozat de ei, 8,64%. Au acești bani”, a mai spus Ciolacu.