Social

Când se va termina pandemia de coronavirus? Doctorul a făcut anunțul: ”După ce 70% din populație va…””

Când se va termina pandemia de coronavirus? Doctorul a făcut anunțul: ”După ce 70% din populație va…””

Campania de vaccinare anti-COVID-19 se poate încheie la jumătatea verii viitoare, când până la 70% din populație ar trebui să se vaccineze împotriva infecțiilor cu coronavirus, după cum a declarat coordonatorul dr. Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre detaliile sistemului campaniei de vaccinare, despre cum și când se vor derula toate procedurile și despre locul unde se vor face aceste vaccinuri.

„Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.” a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Doctorul spune că în momentul în care va exista o singură platformă de programare pentru vaccinare, și oricine intenționează să se programeze pentru efectuarea imunizării, atunci înseamnă că persoana respectivă dorește vaccinare.

Unde se va derula procedura de vaccinare

Vaccinarea cetățenilor din România se va realiza la nivelul centrelor de vaccinare, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță. Campania de vaccinare nu dorește deocamdată să se desfășoare la nivelul cabinetului de medicină de familie activități de imunizare, deoarece: „activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă.Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi.​”

”Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a precizat coordonatorul.

Doctorul a mai explicat și modul în care procesul va fi efectuat în plus, fată de injectarea serului împotriva virusului. Procesul fiind foarte elaborat, fiecare persoană trebuie supusă la un triaj epidmiologic și un examen clinic.

Va exista și o perioadă de supraveghere după procesul de imunizare. Aceste lucruri nu pot fi realizate în practica medicinei de familie, deoarece există o singură echipă de vaccinare, iar timpul alocat va fi foarte lung. Va trebui să existe echipe speciale pentru administratea propriu-zisă a vaccinului, potrivit Spynews.