Info Actual > Politică > Când va fi ales noul Cancelar al Germaniei! Angela Merkel va fi înlocuită! Epoca Merkel se încheie!
Politică

Când va fi ales noul Cancelar al Germaniei! Angela Merkel va fi înlocuită! Epoca Merkel se încheie!

Când va fi ales noul Cancelar al Germaniei! Angela Merkel va fi înlocuită! Epoca Merkel se încheie!

Sâmbătă, democraţii creştini germani îşi vor alege noul preşedinte, cu scopul de a-şi uni partidul conservator în spatele unui nou lider care, speră ei să-i poată succeda Angelei Merkel în calitate de cancelar după ce aceasta va demisiona în urma alegerilor federale din septembrie.

Angela Merkel va fi înlocuită!

În cadrul unui congres virtual, noul lider CDU va fi ales de 1.001 delegaţi. Prin tradiţie, liderul este de obicei – deşi nu întotdeauna – candidatul pentru funcţia de cancelar al alianţei CDU şi CSU – Uniunea Creştin Socială.

Pentru conducerea CDU se luptă Centristul Armin Laschet, conservatorul Friedrich Merz şi expertul în politică externă Norbert Roettgen.

Markus Soeder, liderul CSU, este preferat de alegătorii conservatori, după cum arată sondajele. Unii dintre parlamentarii CDU îl preferă pe ministrul Sănătăţii Jens Spahn drept candidat pentru funcţia de cancelar, deşi l-a susţinut pe Laschet pentru conducerea partidului.

Cine sunt candidații pentru funcția de Cancelar al Germaniei?

Roettgen, în vârstă de 55 de ani, preşedintele Comisiei din Parlament pentru Afaceri Externe, vrea ca Germania să adopte o poziţie mai fermă în privinţa Rusiei şi a Chinei.

Merz, în vârstă de 65 de ani, are în vedere politica Băncii Central Europene şi este mai puţin diplomat.

Laschet, în vârstă de 59 de ani, spune că Berlinul a reacţionat greu la solicitările franceze de reformă a Uniunii Europene.

Roettgen a sugerat că, dacă este ales lider al CDU, ar putea să-l susţină pe Soeder, liderul Bavariei, drept candidat la funcţia de cancelar din partea alianţei. Totodată, Soeder, 54 de ani, a repetat: “Locul meu este în Bavaria”, potrivit Reuters.