Social

Care sunt cele mai populare strategii de pariere?

Care sunt cele mai populare strategii de pariere?

Popularitatea pariurilor sportive este în creștere în întreaga lume datorită evoluției internetului, care a făcut posibilă funcționarea a numeroase site-uri de pariuri. In momentul actual, nu trebuie să mergeți la o agenție de pariuri de pe teren pentru a plasa un pariu, este suficient doar să vă deschideți browserul sau o aplicație de pariuri și să aveți o conexiune la internet. Numărul pariorilor sportivi este în creștere din aceasta cauza, mulți dintre ei căutând informații utile despre pariuri. De asta, noi am dori să vă împărtășim câteva dintre cele mai populare strategii de pariere care vă vor ajuta în experiența dumneavoastra de pariere.

Astăzi, am ales două strategii, și anume un sistem bazat pe șirul lui Fibonacci, împreună cu un sistem puțin mai complicat, bazat pe probabilitatea de câștig și care își are rădăcinile în criteriul lui Kelly.

Strategia de pariere Fibonacci

Una dintre cele mai eficiente strategii profesioniste de pariere pe care o puteti folosi pe site-uri de pariuri este strategia bazată pe șirul lui Fibonacci. Această strategie de pariere presupune o miză progresivă iar formula a fost dezvoltată de către un matematician, probabil un fan al lui Fibonacci. Strategia se bazează pe sistemul în care pariem suma a două pariuri pierdute înainte, dar pe aceeași cotă. În momentul în care câștigăm, se revine la miza inițială.

Haideți să vedem și un exemplu, în care alegem cota 3 pentru toate pariurile:

  • Biletul 1 – Miza 5 RON x cota 3 – Pierdut Total: -5 RON
  • Biletul 2 – Miza 5 RON x cota 3 – Pierdut Total: -10 RON
  • Biletul 3 – Miza 10 RON (suma primelor două pierdute) x cota 3 – Pierdut Total: -20 RON
  • Biletul 4 – Miza 15 RON (suma ultimelor două bilete pierdute anterior) x cota 3 – Pierdut Total: -35 RON
  • Biletul 5 – Miza 25 RON (suma ultimelor două bilete pierdute anterior) x cota 3 – Pierdut Total: -60 RON
  • Biletul 6 – Miza 40 RON (suma ultimelor două bilete pierdute anterior) x cota 3 – Castigat Total: +20 RON

Putem observa că ultimul bilet este câștigător iar suma totală a castigului, 120 RON (Miza 40 RON x cota 3) minus 60 RON pierduți anterior și 40 RON plasati pe biletul câștigător reprezinta in total 100 RON (60 RON +40 RON), așadar profitul este de 20 RON. Indiferent de numărul de bilete pierdute, ultimul bilet va recupera tot timpul suma pierdută anterior.

Singurul dezavantaj este că se poate ajunge la sume destul de mari dacă avem o serie de bilete pierzatoare extinsă. Cu această metodă, îți poți crește câștigurile la orice casa de pariuri online. Sistemul este unul destul de simplu însă este recomandat jucătorilor profesioniști deoarece trebuie să îți alegi bine suma și să iți calculezi biletele în așa fel încât să joci pe o cotă asemănătoare.

Criteriul lui Kelly

Aceasta strategie este puțin mai complicată, însă rezultatele sunt destul de bune dacă respectăm regulile. Obiectivul este să decidem care este procentul din suma potrivită de pariat pe un eveniment, în funcție de probabilitatea de câștig.

Avem următoarea formulă pentru criteriul lui Kelly:

S = (CxP – Q)/C

Unde:

S – Procentul din suma totală care trebuie pariat

P – Șansa de câștig

Q – Șansa de pierdere

C – cota

Obiectivul este să aflăm valoarea lui S în funcție de restul valorilor variabile din formulă.

Haideți să vedem și un exemplu de pariere:

Să zicem că avem o echipă care conform meciurilor jucate în ultimul an are 4/10 meciuri câștigate. Cota în medie este de 3 pentru câștig. Valorile pentru șansă de câștig vor fi 0.6 iar pentru pierdere 0.4. Formula lui Kelly folosește cote fractionale și nu decimale, astfel valoarea lui B vă fi 2. Dacă adăugăm variabilele în formulă, vom avea așa:

S = (2 x 0.4 – 0.6)1 = 0.2

Tradus, 0.2 înseamnă 20% din bankroll. Dacă avem o sumă de 2000 RON disponibilă pentru pariere, 20% înseamnă 400 RON. Așadar, rezultatul bazat pe formula lui Kelly vă fi să pariem 400 RON, acesta fiind echilibrul perfect între suma care merită să fie riscată și probabilitatea de câștig la orice casa de pariuri.

Atenție însă, această strategie este recomandată pentru pariorii profesioniști, deoarece presupune cunoștințe legate de sportul pe care se pariază. Dacă nu ești sigur, iți recomandăm să alegi altă strategie deoarece vei fi nevoit să estimezi destul de bine probabilitatea inițială de câștig.

Pariază responsabil!

Ei bine, sperăm că articolul nostru te-a ajutat să iți faci o părere despre strategiile de pariere prezentate. Ține minte însă, întotdeauna este recomandat să pariezi doar atât cât îți permiți să pierzi, deoarece pariatul excesiv poate duce la probleme destul de serioase.