Categories: Lifestyle

Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu

Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu culinar! Cartoful, această leguma valoroasă, are proprietați excelente pentru sănătate. Miezul este bogat în apă, glucide, amidon, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, protide, lipide, acid folic, săruri minerale de sodiul, fosfor, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, vitamine din complexul B, acid folic, vitamina C si vitamina K.

Cartoful are un efect hranitor, sănătos, foarte digest, mai ales dacă este preparat la cuptor, copt sau în coaja. Mai jos veți găsi o rețetă delicioasă de cartofi cu bere. Indiferent care este modul de gătire, ei vor ieși crocanți la exterior și moi la interior. Poftă bună!

Ingrediente:

  • 200 ml de bere,
  • 650 grame de cartofi,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de ulei de măsline,
  • sare, piper.

elemente toxice

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți de mărime medie. Apoi cartofii se țin sub jetul de apă de la robinet pentru a îndepărta amidonul și a îi face crocanți.

Luați o oală plină cu apă cu sare și fierbeți cartofii timp de 5 minute. Ulterior, cartofii se scot din apă și se transfera într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline și puțină sare.

Dacă preferați să folosiți cuptorul, preîncălziți-l la 200 grade. Turnați cartofii într-o tavă și dați-o în cuptor aproximativ zece minute. Scoateți apoi tava din cuptor, adăugați berea și coace-i din nou aproximativ 10 minute. După 10 minute, scoateți iar cartofii, presărați-i uniform cu pesmet și îi mai dați încă pentru 5 minute la cuptor, până cartofii devin aurii, potrivit știridiaspora.ro.

Dacă vă plac la tigaia, luați una antiaderentă, turnați un strop de ulei și gătiți cartofii aproximativ zece minute la foc iute. Ulterior, se amestecă cu berea și se se lasă pe focă încă 10 minute, la flacără mică. La final se adaugă pesmetul, se amesteca bine si se servește.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

10 ore ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

12 ore ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

15 ore ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

17 ore ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

o zi ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

o zi ago

This website uses cookies.