Lifestyle

Câștigător al premiului Nobel, despre pandemia de coronavirus: „Va trece mai repede decât ne-am aștepta”

Câștigător al premiului Nobel, despre pandemia de coronavirus: „Va trece mai repede decât ne-am aștepta”. Michael Levitt, biofizician la Stanford și laureat al premiului Nobel, a prezis că virusul va ceda cu mult înaintea altor experți. Levitta calculat corect evoluția pandemiei din China.

Acesta a calculat că, pe 1 februarie, vor fi aproximativ 80.000 de cazuri infectate în China şi 3250 de morţi. Cifrele arătau exact aşa, iar de atunci au fost tot mai puţine raportări de la zi la zi.

Laureatul premiului Nobel susține că situaţia din China se va repeta şi în Europa. Italia este deja grav lovită, dar urmează Spania, Germania şi Franţa, la fel şi SUA sau Marea Britanie. Acesta crede că China, Iran şi Coreea de Sud, primele ţări afectate, par că au depăşit momentele critice. „Trebuie să calmăm panica, o să fie bine”, spune câştigătorul premiului Nobel pentru chimie.

Michael Levitt a analizat  date din 78 de ţări care au raportat cel puţin 50 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi şi spune că vede semne de recuperare la multe dintre ele. „Numerele sunt încă zgomotoase, dar sunt semne clare de încetinire a creşterii”, crede acesta.

Conform The Independent, citat de stiridecluj, Levitt nu este de acord cu părerea multor epidemiologi care spun că urmează luni sau chiar ani, în care lumea va fi afectată de acest virus. Datele adunate de el nu susțin un astfel de scenariu, mai ales în zonele unde distanțarea socială se aplică. El crede că izolarea impusă de autorități este una foarte bună și că „nu este momentul să ieşi la băut cu prietenii tăi”.