Lifestyle

Cât de mult ne protejează masca de molimă. Misterul a fost deslușit!

Cât de mult ne protejează masca de molimă. Noul virus gripal cu potențial de pandemie descoperit în China a dus la moartea a sute de mii de oameni. La recomandarea medicilor, oamenii au început să poarte măști de protecție, însă se întreabă cât de eficientă este masca de unică folosință. Un microbiolog american a deslușit misterul.

Un microbiolog american a încercat să demonstreze, în baza unui experiment simplu, care este efectul picăturilor de salivă rezultate în urma vorbitului, a tusei sau a cântatului asupra unor culturi de bacterii.

Rich Davis, directorul unui laborator de microbiologie din Spokane, statul Washington, a divulgat misterul după ce a făcut o comparație între efectul picăturilor de salivă expectorate atunci când poartă mască și când nu.

Ce face o mască de protecție? Blochează picăturile de salivă

„Ce face o mască de protecție? Blochează picăturile de salivă pe care le eliminăm. Două demonstrații simple. Prima: am strănutat, cântat, vorbit și tușit înspre aceste platouri conținând culturi de bacterii, cu și fără mască pe figură. Coloniile de bacterii arată locul unde au aterizat picăturile de salivă. Purtatul măștii blochează aproape toate picăturile”, a scris Rich Davis pe Twitter, notează Digi 24.

Masca ne protejează de molimă? Rich Davis nu s-a oprit aici cu cercetarea, a mai făcut un experiment, în care a „așezat platouri cu bacterii la distanță de 60 cm, 120 cm și 180.

„Al doilea experiment: am așezat platouri cu bacterii la distanță de 60 cm, 120 cm și 180 cm și am tușit tare în direcția respectivă pentru aproximativ 15 secunde. Am repetat experimentul fără mască. După cum se vede pe platourile cu cultură de bacterii, picăturile de salivă aterizează la o distanță mai mică de 180 cm, însă purtarea măștii le blochează aproape pe toate”, a explicat el faza a doua a experimentului.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Revoluție în sistemul de pensii! Creștere semnificativă pentru 60% dintre români

Potrivit anunțurilor oficialilor, aproximativ 60% dintre români vor vedea o creștere a pensiei de până…

4 ore ago

România investeste în securitatea energetică! Transgaz negociază terminale de gaze lichefiate în Grecia

România intenționează să devină acționar la două terminale de gaze lichefiate din Grecia, Volos și…

5 ore ago

U.E începe negocierile de aderare cu R.Moldova și Ucraina. Viktor Orban ar putea fi un obstacol

Oficialii Uniunii Europene se pregătesc să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina…

6 ore ago

Bucureștiul, din nou fără apă caldă. Când se termină lucrările

În București, peste 800 de blocuri au fost lăsate fără apă caldă. Situația este generată…

7 ore ago

Alegerile electorale pun presiune pe economia țării. Deficitul bugetar a ajuns la 5%

Deficitul bugetar pentru anul 2024 este de 5%. Totuși, fiind un an electoral atât la…

8 ore ago

Cei care au lucrat în condiții grele de muncă nu primesc niciun leu în plus la pensie! Dezavantajul recalculării

Pensionarii care au lucrat în condiții grele  de muncă sunt cei mai dezavantajați. Deși pensiile…

9 ore ago

This website uses cookies.