Categories: Lifestyle

Ce să mănânci ca să trăiești mai mult? Alimentație pentru o viață lungă

Acestea sunt alimentele care te fac să te simți bine. Monica Hefferan, nutriționist, autoare și fondatoare Energy Nutrition, a oferit, în rubrica sa, anumite recomandări pentru a îmbunătăți starea de spirit prin anumite alimente.

Când vorbim despre sănătatea mintală, unul dintre aspectele cele mai trecute cu vederea este alimentația. Mâncarea joacă un rol important în sănătatea noastră fizică, mentală și emoțională, așa că, în momentele în care ne confruntăm cu depresie, poate fi puțin copleșitor să ne gândim la a mânca alimentele potrivite.

Acestea sunt alimentele care te fac să te simți bine. Ai grijă, există anumite schimbări pe care le poți face în alimentația ta care pot ajuta la reducerea simptomelor și pot avea un efect pozitiv asupra vieții tale de zi cu zi. Aceasta este lista de alimente care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit.

Peşte. Peștii sălbatici, în special cei care sunt mai grasi, cum ar fi somonul, păstrăvul, sardinele și tonul (nu conservați), sunt opțiuni excelente pentru a ajuta la combaterea depresiei. De ce? Sunt surse bogate de grăsimi omega-3. Grăsimile Omega-3 sunt importante pentru sănătatea creierului și pot fi implicate în funcționarea serotoninei, un neurotransmițător important în reglarea stării de spirit. În plus, există cercetători care au analizat 26 de studii publicate anterior (cu peste 150.000 de participanți) în care au examinat legătura dintre consumul de pește și riscul de depresie. Studiul, care a fost publicat în Journal of Epidemiology and Community Health, a constatat că persoanele care au mâncat cel mai mult pește au mai puține șanse de a prezenta simptome de depresie.

Nuci. Despre nuci se știe că susțin sănătatea generală a creierului, deoarece sunt una dintre cele mai mari surse vegetale de omega-3 și o sursă excelentă de proteine ​​pentru a ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge într-un echilibru sănătos. Un studiu a constatat că scorurile depresiei au fost cu 26% mai mici în rândul celor care consumau aproximativ 1/4 de cană de nuci pe zi. Ei au descoperit că adulții care au mâncat nuci au mai multe șanse să aibă un nivel mai ridicat de optimism, energie, speranță, concentrare și un interes mai mare pentru activități.

Fasole. Fasolea este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre, deoarece ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil și constant. Fasolea este, de asemenea, surse excelente de acid folic, folatul este o vitamina B care ajută organismul să producă celule sanguine, ADN și ARN și să metabolizeze proteinele. Nautul este bogat in folati si ofera mai mult de 100% din valoarea zilnica recomandata in doar 1/2 cana. Fasolea Pinto este o altă opțiune excelentă, cu o porție de jumătate de cană care oferă 37% din valoarea zilnică recomandată pentru acid folic.

Semințe. Semințele de in și chia sunt completări minunate la dieta ta dacă te confrunți cu depresia. Ca și celelalte alimente menționate, aceste două tipuri de semințe sunt surse deosebit de bune de grăsimi omega-3. Doar 1 lingură de semințe de chia oferă aproximativ 61% din doza zilnică recomandată pentru omega-3, iar 1 lingură de semințe de in oferă aproximativ 39% din doza zilnică recomandată. După cum puteți vedea, aceste două semințe oferă un pumn dacă sunteți în căutarea unor modalități mici de a vă îmbunătăți dieta și starea de spirit. În plus, semințele de dovleac sunt o modalitate excelentă de a crește triptofanul (un aminoacid esențial care ajută la crearea serotoninei).

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Au fost raportate zeci de cazuri de holeră! Cum se transmite boala

În Kenya au fost raportate zeci de cazuri de holeră. Țara se confruntă de câteva…

26 de minute ago

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Declarațiile directorului Adrian Marinescu

Directorul medical al Institutului "Matei Balș", Adrian Marinescu, a spus că, în prezent, nu există…

o oră ago

Erupție vulcanică de gradul 3! Autoritățile cresc nivelul de alertă

Un vulcan din estul Indoneziei a erupt miercuri, eliberând o coloană de fum de 1,5…

2 ore ago

Sistemul RO e-Transport: Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor ANAF

ANAF a lansat ghidul pentru sistemul RO e-Transport. Amenzile pentru nerespectarea reglementărilor pot ajunge până…

3 ore ago

AstraZeneca își retrage vaccinul Anti-COVID-19. Care sunt motivele

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunțat miercuri că va retrage de pe piață vaccinul său…

4 ore ago

Leul s-a depreciat în fața monedelor internaționale. Prețul aurului a scăzut

Leul s-a depreciat miercuri față de euro. Moneda europeană a fost cotată de Banca Națională…

6 ore ago

This website uses cookies.