Gastroenterita este o infecție intestinală care apare din consumul de alimente contaminate cu bacterii sau viruși. Această boală se caracterizează prin producerea de diaree, dureri abdominale, febră și vărsături, motiv pentru care dieta ar trebui să se bazeze pe alimente ușor digerabile și un consum ridicat de lichide pentru a evita deshidratarea.
Alimentele trebuie să aibă un conținut scăzut de fibre, de preferință legumele fierte și fructele curățate trebuie consumate. La fel, alimentele care provoacă iritații la nivelul intestinului, cum ar fi cafeaua, piperul și condimentele fierbinți, trebuie evitate și trebuie preparate cât mai simplu posibil și cu pansamente naturale.
Alimentele permise în timpul gastroenteritei trebuie digerate cu ușurință, astfel permit stomacului și intestinului să lucreze cu mai puțin efort, accelerând recuperarea, acestea fiind:
În plus, este important să mâncați în cantități mici, dar de mai multe ori pe zi, evitând astfel mesele mari care pot agrava simptomele. Odată ce funcția intestinală se îmbunătățește, alimentele pot fi introduse treptat până când dieta este tolerată din nou.
Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…
Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…
Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…
În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…
Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…
În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…
This website uses cookies.