Categories: Lifestyle

Ce să mănânci când ai gastroenterită. Aceste alimente sunt digerate cu ușurință, accelerând recuperarea

Gastroenterita este o infecție intestinală care apare din consumul de alimente contaminate cu bacterii sau viruși. Această boală se caracterizează prin producerea de diaree, dureri abdominale, febră și vărsături, motiv pentru care dieta ar trebui să se bazeze pe alimente ușor digerabile și un consum ridicat de lichide pentru a evita deshidratarea.

Alimentele trebuie să aibă un conținut scăzut de fibre, de preferință legumele fierte și fructele curățate trebuie consumate. La fel, alimentele care provoacă iritații la nivelul intestinului, cum ar fi cafeaua, piperul și condimentele fierbinți, trebuie evitate și trebuie preparate cât mai simplu posibil și cu pansamente naturale.

Alimentele permise

Alimentele permise în timpul gastroenteritei trebuie digerate cu ușurință, astfel permit stomacului și intestinului să lucreze cu mai puțin efort, accelerând recuperarea, acestea fiind:

  • Fructe fierte precum măr și pere curățate, banane verzi, piersici și guava care pot fi gătite, zdrobite sau sub formă de suc;
  • Legume fierte sau aburite și fără coajă precum morcov, dovlecei, vinete, dovleac;
  • Cereale care nu sunt întregi, cum ar fi orezul alb, pastele, pastina, biscuiții cu apă și sare, pâinea prăjită, biscuiții cracker, aluatul arepa și pâinea albă;
  • Piure de cartofi sau banane verzi;
  • Jeleu:
  • Iaurt simplu și brânză cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi brânza de vaci sau ricotta;
  • Carne cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi pui sau curcan fără piele, sau pești albi, cum ar fi merluciu, de exemplu. Ar trebui să fie fierte fierte sau la grătar și apoi să fie mărunțite;
  • Supe de legume și legume amestecate;
  • Ceaiuri liniștitoare precum mușețel și balsam de lămâie cu ghimbir, deoarece acesta din urmă ajută la reducerea greaței.

În plus, este important să mâncați în cantități mici, dar de mai multe ori pe zi, evitând astfel mesele mari care pot agrava simptomele. Odată ce funcția intestinală se îmbunătățește, alimentele pot fi introduse treptat până când dieta este tolerată din nou.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

32 de minute ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

3 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

5 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

7 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

9 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

10 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.