Info Actual

Info Actual > Social > Ce se întâmplă cu persoanele care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19?! Raed Arafat a făcut anunțul: ”Vom aplica astfel de reguli…”
Social

Ce se întâmplă cu persoanele care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19?! Raed Arafat a făcut anunțul: ”Vom aplica astfel de reguli…”

Ce se întâmplă cu persoanele care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19?! Raed Arafat a făcut anunțul: ”Vom aplica astfel de reguli...”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că autoritățile nu vor aplica și în România reguli de restricționare aupra persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite țări trebuie să fi injctat cu leacul salvator pentru a putea intra pe teritoriul lor.

Raed Arafat a spus că în România nu se vor aplica reguli de restricționarea pentru persoanele care decid să nu se vaccineze împotriva virusului ucigaș din China.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat Raed Arafat, şeful DSU.

Numărul cazurilor de COVID-19 în creștere, după sărbători

Autoritățile și doctorii se așteaptă ca numărul cazurilor noi de infecție cu noul coronavirus să fie în creștere după sărbători, iar Raed Arafat este de părere că starea de alertă s-ar putea prelungi.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI.

Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului.

”Încă nu am ieșit la liman”

Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a mai declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgnță, potrivit Digi 24.