Info Actual

Info Actual > Diverse > Ce se întâmplă dacă bei APĂ noaptea! Adevărul pe care puțini medici îl spun
Diverse

Ce se întâmplă dacă bei APĂ noaptea! Adevărul pe care puțini medici îl spun

Ce se întâmplă dacă bei APĂ noaptea! Adevărul pe care puțini medici îl spun

Ce se întâmplă dacă bei APĂ noaptea! Adevărul pe care puțini medici îl spun. Apa este esențială, de fapt, aproximativ 70% din corpul nostru este format din apă și pierdem continuu lichid prin transpirație și urină, așa că trebuie să încercăm să ajutăm corpul să o recupereze.

Sunt mulți oameni care înainte de a merge la culcare duc un pahar cu apă în cameră și îl lasă pe noptieră pentru a putea bea apă când le este sete. Puțini sunt cei care știu care sunt consecințele pe care le poate avea pentru sănătatea lor.

Medicii spun că apa este esențială pentru viața oamenilor. Ei mai spun că toată lumea trebuie să consume opt pahare de apă pe zi, dar sunt persoane care beau apă și noaptea. Care este însă cantitatea optimă pe care trebuie să o consumăm?

Poate apărea o intoxicaţie ce poate aduce moartea

Sunt puțini cei care știu că din cauza consumului excesiv de apă poate apărea o intoxicaţie ce poate aduce moartea, spun cercetătorii.

Se recomandă între șase și opt pahare de apă pentru stimularea concentrării și scăderea intensității migrenelor și chiar pentru a reduce foamea.

Ce se intampla daca bei apa noaptea

Dar cine transpiră mult, de exemplu, nu trebuie să compenseze bând multă apă. „Efectul este uneori invers. Dacă cineva bea mai multă apă decât este necesar, corpul va transpira încercând să scape de cantitatea în exces„, spune profesorul Mark Whitley, chirurg și fondator al clinicii londoneze care îi poartă numele, citat în Daily Mail şi preluat de Agerpres.

Ce se întâmplă dacă bei APĂ noaptea! Adevărul pe care puțini medici îl spun

Prea multă apă poate provoca și insomnii. ‘Când adormim, creierul nostru eliberează un hormon anti-diuretic ce încetinește funcția renală și care ne face să uităm de nevoia de a urina în timpul nopții’, spune Whitley. În schimb, dacă se consumă prea multă apă seara, surplusul de lichid din corp depășește posibilitățile hormonului ADH și apare trezirea în zori pentru a merge la toaletă, urmată de greutatea de a adormi din nou.

Excesul de apă (câțiva litri, nu câteva pahare în plus) poate provoca și perturbări ale nivelurilor de sare și minerale din corp, rezultatul fiind că rinichii nu mai funcționează corect. Poate apărea chiar și o intoxicație care să provoace moartea.