Categories: Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci ananas în fiecare zi. Puțini știu ce se ascunde în acest fruct!

Ce se întâmplă dacă mănânci ananas în fiecare zi. Puțini știu ce se ascunde în acest fruct! Ananasul este unul dintre fructele care, datorită caracteristicilor sale, este foarte apreciat în gastronomie.

Fructul provine dintr-o plantă care dă roade doar o dată la trei ani, oferind un singur fruct dulce care este folosit ca desert sau pentru a se integra în numeroase rețete de gătit.

Există mulți oameni care asociază ananasul cu diete, dar adevărul este că este un aliment perfect de mâncat la mijlocul dimineții în timpul aperitivului după-amiaza pentru o gustare, precum și desert. În plus, datorită originii sale variate, ananasul poate fi găsit pe piață pe tot parcursul anului.

Beneficiile nutriționale ale consumului de ananas

În primul rând, trebuie să știți că ananasul este un fruct care se maturizează satisfăcător doar pe plantă, lucru care îi influențează în mod direct compoziția, întrucât conținutul său de zahăr și de ingrediente active se dublează în ultimele săptămâni de coacere. De fapt, fructele recoltate prematur sunt acide și nu conțin aproape deloc nutrienți.

Acești nutrienți și alte componente includ iod, vitamina C, acizi organici și bromelină. În plus, dacă s-a maturizat corect, conține aproximativ 11% carbohidrați, deși cu 86% apă, asigurând un aport energetic de 50 kcal la 100 de grame de produs comestibil.

Pe de altă parte, ananasul se remarcă prin faptul că este o sursă bogată de vitamina C, o vitamină care contribuie la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative, adică are o mare putere antioxidantă. Mai exact, furnizează 20 mg din acesta pentru fiecare 100 de grame de produs comestibil.

Este, de asemenea, o sursă de iod, un mineral care contribuie la metabolismul energetic normal și la producerea hormonilor tiroidieni și la funcția normală a tiroidei. Iodul este prezent într-o cantitate de 30 mg la 100 de grame. Are încă mai mult potasiu, cu 250 mg pentru aceeași cantitate.

Dintre componentele non-nutritive ale ananasului se remarcă acizii organici, citrici și malici, responsabili de gustul său acid. De asemenea, conține bromelaină sau bromelaină, o enzimă sau ferment cu acțiune proteolitică, capabilă să descompună moleculele de proteine, lăsând liberi aminoacizii care le formează, potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN).

În cele din urmă, trebuie luat în considerare faptul că conservele de ananas, una dintre modalitățile obișnuite de a consuma acest fruct, își păstrează unele dintre vitaminele și mineralele, dar este săracă în enzima bromelaină și, în plus, este mai calorică atunci când este conservată în sirop.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Rata anuală a inflației, la cel mai scăzut nivel din ultimii 3 ani! Alimentele s-au scumpit

În luna aprilie a acestui an, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, rata…

o oră ago

Calendar creștin-ortodox, 14 mai: Mc. Isidor din Chios

Mc. Isidor din Chios, unul dintre cei mai importanți sfinți din istoria Bisericii Ortodoxe, este…

7 ore ago

Schema care poate dubla pensiile din septembrie! Cum poți primi o creștere de până la 10%

Dorina Barcari a dezvăluit schema prin care pensiile cele mai mici vor fi majorate începând…

15 ore ago

Impozitarea muncii în România, în topul UE. Marcel Ciolacu: „Eu nu pot să risc să vin cu scăderi de impozitare”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că impozitarea muncii în România se numără printre cele mai…

16 ore ago

Guvernul a decis să nu mai majoreze salariul minim! Coaliția nu are bani pentru toate promisiunile făcute

Guvernul a decis să nu mai majoreze salariul minim de la 3.300 la 3.700 de…

17 ore ago

Semafoarele ar putea avea patru culori! Ce s-ar putea schimba

Pe măsură ce vehiculele auto și camioanele devin tot mai avansate din punct de vedere…

18 ore ago

This website uses cookies.