Categories: Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic! Studiul care răstoarnă sfaturile medicilor

Ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic! Studiul care răstoarnă sfaturile medicilor. Este ușor de gătit, are proteine ​​și are un gust bun. Oul a fost unul dintre cei mai fideli însoțitori de pâine și cafea la micul dejun.

Conținutul său ridicat de proteine ​​și vitamine A, D și B12 îl transformă într-un aliment plin de substanțe nutritive recomandat de obicei de specialiști.

Cu toate acestea, grăsimea este, de asemenea, una dintre componentele sale și de aceea este adesea asociat cu creșterea colesterolului din sânge, care ar putea duce la boli de inimă.

Ce se întâmplă dacă mănânci ouă zilnic! Deci, este sănătos să mănânci ouă în fiecare zi?

Fără frică

Majoritatea persoanelor sănătoase pot mânca până la șapte ouă pe săptămână fără a crește riscul de boli de inimă, a declarat cardiologul Francisco López-Jiménez pe site-ul Clinicii Mayo din Statele Unite.

Mai multe studii au arătat că aportul unui ou pe zi poate preveni chiar și unele tipuri de atacuri de cord, a spus specialistul.

De fapt, un studiu al Universității Harvard din 1999, care a analizat 115.000 de consumatori pe parcursul unui deceniu, a constatat că consumul unui ou pe zi nu ar crește colesterolul din sânge.

Ouăle sunt adesea considerate ca fiind principala sursă de grăsime pentru micul dejun, când de fapt ar trebui să fim mai preocupați de grăsimile saturate.

Acesta este avertismentul făcut de sistemul de sănătate publică (NHS) din Anglia, care recomandă reducerea consumului de alimente precum cârnați, șuncă, unt și ulei, care au un efect mai mare asupra cantității de colesterol din sânge decât ouăle.

Care este cel mai bun mod de a-l mânca?

Dacă știm deja că consumul unui ou pe zi este considerat un lucru bun, atunci putem începe să savurăm un ou prăjit suculent cu sare în fiecare zi.

Ne pare rău să vă spunem că nu este așa.

Dincolo de ou, ar trebui să ne îngrijorăm mai mult despre grăsimile saturate, care sunt în componentele obișnuite ale micului dejun, cum ar fi slănina și brânza.

Ouăle poșate sunt metoda cea mai recomandată de specialiști.

Acestea sunt fierte fără coajă, scufundându-le în apă foarte fierbinte, dar nu clocotită. Timpul de gătit nu trebuie să depășească patru minute.

Ouăle calde sunt a doua alternativă recomandată, deoarece în acest fel gălbenușul își păstrează marea majoritate a substanțelor nutritive.

Prăjirea lor sau prepararea lor amestecată este ultima dintre formulele recomandate pentru ingerarea ouălor.

De ce?

Când mâncarea intră în contact cu aragazul, grăsimile naturale sunt oxidate, așa cum a explicat BBC Mundo expertul în nutriție integrativă Rebecca Eisenmann.

În plus, prepararea lor în ulei crește conținutul de grăsimi cu 50%, potrivit NHS.

Dacă nu puteți evita să le prăjiți, pentru că așa vă plac, dieteticianul Margaret Brown vă recomandă să le gătiți cu un conținut minim de grăsimi, cu canola sau spray cu ulei vegetal.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Un ciclon lovește România! Ploi, ninsori și vreme instabilă

Valul de aer rece a afectat o mare parte din teritoriul țării, generând temperaturi care…

43 de minute ago

Rata anuală a inflației, la cel mai scăzut nivel din ultimii 3 ani! Alimentele s-au scumpit

În luna aprilie a acestui an, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, rata…

3 ore ago

Calendar creștin-ortodox, 14 mai: Mc. Isidor din Chios

Mc. Isidor din Chios, unul dintre cei mai importanți sfinți din istoria Bisericii Ortodoxe, este…

9 ore ago

Schema care poate dubla pensiile din septembrie! Cum poți primi o creștere de până la 10%

Dorina Barcari a dezvăluit schema prin care pensiile cele mai mici vor fi majorate începând…

17 ore ago

Impozitarea muncii în România, în topul UE. Marcel Ciolacu: „Eu nu pot să risc să vin cu scăderi de impozitare”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că impozitarea muncii în România se numără printre cele mai…

18 ore ago

Guvernul a decis să nu mai majoreze salariul minim! Coaliția nu are bani pentru toate promisiunile făcute

Guvernul a decis să nu mai majoreze salariul minim de la 3.300 la 3.700 de…

19 ore ago

This website uses cookies.