Categories: Lifestyle

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute. Dacă ceaiul verde este o băutură foarte apreciată în multe țări ale lumii, aceasta nu este asociată doar cu proprietățile sale gustative.

Într-adevăr, ceaiul verde își datorează reputația numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, datorită compoziției sale excepționale. Conține catehine, inclusiv galate epigalocatechine. Mult studiate, aceste componente aparțin marii familii de flavonoide. Adesea remarcat pentru proprietățile sale antioxidante, galatul de epigalocatechină (EGCG) este mai puțin cunoscut pentru impactul său asupra metabolismului energetic.

Cu toate acestea, această moleculă are efecte benefice asupra cheltuielilor de energie, așa cum este detaliat într-un studiu amplu publicat în Journal of Nutritional Biochemistry.

Impactul consumului de EGCG asupra metabolismului energetic

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute. Cercetătorii japonezi au colectat și analizat setul de date publicate pe EGCG. În acest fel, au reușit să studieze diferiți parametri, inclusiv cheltuielile de energie, oxidarea lipidelor și coeficientul respirator. Rezultatele studiului lor sunt foarte concludente, cu o asociere între doza de EGCG, o creștere a cheltuielilor de energie și o scădere a coeficientului respirator. Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că administrarea suplimentelor EGCG duce probabil la o cheltuială mai bună de calorii, permițând eventual o scădere a adipozității totale. Datorită muncii lor, cercetătorii au reușit astfel să confirme că catechinele prezente în ceaiul verde, inclusiv EGCG, au efecte benefice asupra metabolismului energetic al organismului.

Interesul EGCG în prevenirea supraponderalității și a obezității

Acest nou studiu se alătură numeroaselor studii publicate despre EGCG. Pe baza acestor studii, suplimentele alimentare au fost formulate în mod specific dintr-un extract de ceai verde standardizat la 95% EGCG. Această dozare optimă permite acumularea numeroaselor beneficii ale EGCG, inclusiv proprietățile sale antioxidante și efectele sale benefice asupra cheltuielilor de energie, scrie NutraNews.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.