Lifestyle

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci AFINE în fiecare zi! Puterea antioxidantă este remarcabilă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci AFINE în fiecare zi! Puterea antioxidantă este remarcabilă

Afinele sunt unul dintre fructele care se găsesc în grupul fructelor de pădure, fructe care se caracterizează prin faptul că sunt cărnoase și au semințe minuscule care sunt aranjate în pulpă, cum ar fi strugurii, de exemplu.

Acest fruct, care nu este de obicei unul dintre cele mai consumate, oferă beneficii și substanțe nutritive organismului și  este un aperitiv perfect, desert sau o completare a diferitelor rețete.

Proprietățile și beneficiile afinelor

Primul lucru de știut despre afine este că au un aport caloric scăzut datorită conținutului lor scăzut de carbohidrați. De fapt, oferă doar 42 kcal la 100 de grame de porție comestibilă, făcându-l perfect pentru a satisface foamea între mese fără a cădea în alte alimente mai calorice.

Pe de altă parte, se remarcă contribuția sa în vitamina C, mult mai mare decât cea a altor fructe. Deși portocala, lămâia sau mandarina au o cantitate mai mare, așa cum se știe, afinele nu diferă prea mult de aceste citrice în ceea ce privește aportul acestei vitamine.

La fel ca alte fructe ale pădurii, afinele sunt bogate în fibre, deci sunt perfecte pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal și pentru a pune capăt problemelor conexe, cum ar fi constipația. Oferă un total de 4,9 grame de fibre pentru fiecare 100 de grame de produs comestibil, potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN).

În ceea ce privește mineralele, sunt, de asemenea, o sursă bogată de potasiu (78 mg) și calciu (10 mg), subliniind, de asemenea, contribuția în fosfor. Potasiul oferă multiple beneficii, cum ar fi relația sa cu transmiterea și generarea impulsului nervos, activitatea musculară normală și echilibrul apei în interiorul și în exteriorul celulei, după cum indică Consumatorul, Fundația Eroski.

La fel, ca și în cazul altor fructe de pădure, puterea antioxidantă a afinelor este remarcabilă, în mare parte datorită vitaminei C, dar și datorită conținutului său de antocianină și carotenoide. Formarea colagenului, dezvoltarea dinților, oaselor și a celulelor roșii din sânge sunt câteva dintre beneficiile acestei vitamine.

Printre alte beneficii, se poate spune, de asemenea, că afinele sunt bune pentru combaterea infecțiilor și pentru îmbunătățirea circulației periferice. În varietatea sa roșie, afinele au o puternică acțiune antiseptică și antibiotică asupra germenilor care provoacă infecții urinare, în special asupra Escherichia Coli.

În caz de cistită, se recomandă administrarea unui pahar mare umplut cu aproximativ 300 de mililitri de suc proaspăt de afine zilnic timp de una până la trei luni ca tratament și profilaxie.