Info Actual > Politică > Ce vor vota senatorii PSD în plen, în cazul lui Florian Bodog? Marcel Ciolacu: Am luat o decizie
Politică

Ce vor vota senatorii PSD în plen, în cazul lui Florian Bodog? Marcel Ciolacu: Am luat o decizie

Ce vor vota senatorii PSD în plen, în cazul lui Florian Bodog? Marcel Ciolacu: Am luat o decizie

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a anunțat ce vor vota senatorii PSD în plen, în cazul lui Florin Bodog.

Ce vor vota senatorii PSD în plen, în cazul lui Florian Bodog?

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că senatorii PArtidului Social Democrat vor vota în plen în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăriri penale a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog.

„Senatorii PSD s-au abţinut ieri la votul din Comisia juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal”, a spus Ciolacu la finalul şedinţei grupului PSD din Senat, relatează Agerpres.

Miercuri, plenul senatului va dezbate și vota solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Luni, Iulia Scântei, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, a declarat că plenul va decide în cazul solicitării DNA în cazul lui Bodog, menţionând că raportul comisiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupţie.

Votul a fost secret

Votul în Comisia juridică a fost secret. Au fost 6 voturi pentru, unul împotrivă şi 6 abţineri.

Florian Bodog, audiat luni în Comisia juridică, a spus că „nu se va sustrage cercetării”.

„Indiferent de decizia pe care Comisia juridică o va lua, nu mă voi sustrage cercetării. Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Nu am absolut nimic de ascuns şi nu am absolut niciun lucru care să nu poată fi spus public. Nu este prima dată când mă supun prevederilor legale”, a spus Bodog.

De ce este acuzat Florian Bodog?

Florian Bodog este acuzat de procurorii DNA că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz, potrivit Digi 24.