Categories: Lifestyle

Cea mai fragedă și gustoasă prăjitură. O rețetă de succes din caietul bunicii. Se topește în gură

Cea mai fragedă și gustoasă prăjitură cu mere. O rețetă de succes cu un gus desăvârșit din caietul bunicii. Rezultatul va fi unul pe măsură, iar prăjitura ți se va topi  în gură.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente extrem de simple: mere, făină, praf de copt, zahăr, lapte, ouă, lămâie. Plusul de gust va fi dat de cubul de unt.

Ingrediente necesare:

Prăjitură fragedă cu mere

  • 1 kg mere decojite si curatate
  • 150 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina de sare
  • 3 oua
  • 120 grame zahar brun
  • 100 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 20 grame zahar brun
  • 15 grame unt

Metodă de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul pana la 180 grade Celsius, iar intre timp se da prin razatoare coaja de lamaie si se stoarce sucul din lamaia decojita.
  • Pentru a obtine gustul mult dorit este de preferat sa optezi pentru merele de un soi dulce-acrisor. Acestea se maruntesc sau se dau prin razatoae si se stropesc apoi cu zeamă de lămâie.
  • Se bat apoi ouăle cu furculița, se adaugă laptele și se amestecă bine compoziția. Treptat, se cerne făina, împreună cu praful de copt și se amestecă împreun că cuoaja de lămâie dată prin răzătoare.
  • Întregul amestec se adaugă în ouale batute cu lapte și se obogenizează bine compoziția, apoi se toarnă aluatul obțținut peste mere și se amestecă ușor.
  • Următorul pas este turnarea compoziției în forma dorită pentru coacere, tapetata in prealabil hartie de copt, unsa cu putin unt si pudrata cu gris, scrie bucatarianoastra.online. Pentru ingredientele date, puteti folosi o forma de copt cu un diametru de 20-25 centimetri.
  • Peste aluatul aranjat in forma, se adauga un pic de zahar si cateva bucatele de unt. In acest fel, veti obtine o crusta crocanta si apetisantă.

Atenție! Prăjitura se coace timp 40-60 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius și se servește atât caldă cât și rece, după preferințele fiecăruia.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Trump acuză imigranții străini că își fac o armată secretă. „Nu îi vom lăsa să ne ia țara”

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a făcut joi declarații controversate. Acesta a susținut că…

2 zile ago

APIA a început să facă plățile! Crescătorii de animale primesc 322 de milioane de lei

Crescătorii de porci și păsări vor primi un sprijin financiar de peste 322 de milioane…

2 zile ago

Prețurile carburanților rămân constante! Cât plătesc românii pentru benzină și motorină

Prețurile carburanților au rămas constante în ultimele două zile.  Românii plătesc același preț pentru un…

2 zile ago

Noi creșteri salariale pentru bugetari în 2024! Câți bani primesc în plus

Guvernul oferă posibilitatea unor bugetari să-și mărească salariul de bază cu peste 50%. Alți bugetari…

2 zile ago

Cod galben de vreme rea! ANM anunță ce zone sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe…

2 zile ago

Pensiile pot fi înghețate! Avertismentul analiștilor

România se confruntă cu un avertisment serios din partea Comisiei Europene. Țara este în pericol…

2 zile ago

This website uses cookies.